Δεν φταίμε εμείς, φταίτε εσείς, φταίει κι ο Χατζηπετρής !!!


Απόσπασμα  της σημερινής συνέντευξης του κυβερνητικού εκπροσώπου

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ:
Ο δανεισμός δεν είναι αυτοσκοπός. Αλίμονο, εάν υποβάλλαμε τον ελληνικό λαό σε αυτές τις θυσίες και εάν παίρναμε αυτές τις μεγάλες αποφάσεις μόνο για να μπορούμε να δανειζόμαστε. Είναι μια παράμετρος πολύ σημαντική. Δεν είναι αυτοσκοπός ο δανεισμός. Ο δανεισμός είναι εργαλείο για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε την οικονομία μας. Είναι ένα εργαλείο για να μπορέσουμε να πάμε πιο μπροστά.
Από εκεί και πέρα επιτρέψετε μου να σας πω ότι οι αγορές δεν λειτουργούν αυτοματοποιημένα, δεν πατάμε ένα κουμπί για να πέσουν τα spreads, αλλά χρειάζεται και ένα βάθος χρόνου....

ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ: Φέρνει μερίδιο ευθύνης η ελληνική κυβέρνηση για το ότι τα spreads από τον Δεκέμβρη και μετά έχουν εκτιναχθεί;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Θα ήταν πολύ θετικό, ίσως όχι επικοινωνιακά, αλλά ουσιαστικά, να υπήρχαν λάθη της ελληνικής κυβέρνησης έτσι ώστε να έχουμε το περιθώριο, διορθώνοντάς τα, να κατέβουν τα spreads. Όμως, η αγορά και τα spreads λειτουργούν με ένα συγκεκριμένο τρόπο.

Σχόλιο:
Τι λέει ο ποιητής;;;
'Aν ο δανεισμός δεν είναι αυτοσκοπός, τότε γιατί παρακαλάμε να δανειστούμε;
Γιατι τρέχουμε και δε φτάνουμε, γιατί κάνουμε αυτές τις κοινοπρακτικές εκδόσεις και δημoπρασίες των ομολόγων;
Έτσι για πλάκα ή για να βρισκόμαστε σε δουλειά;
Θα ήταν πολύ θετικό να υπήρχαν λάθη της ελληνικής κυβέρνησης έτσι ώστε να έχουμε το περιθώριο, διορθώνοντάς τα, να κατέβουν τα spreads.
Άρα δεν φταίμε εμείς, φταίτε εσείς, φταίει κάποιος άλλος, κάποια άλλη κυβέρνηση...

Δεν φταίμε εμείς, φταίτε εσείς, φταίει κι ο Χατζηπετρής !!!


Σχόλια

  1. Μια γραφική παράσταση είναι χίλιες λέξεις. Αντί σχολίου η διακύμανση των spreads...

    http://www.scribd.com/doc/29487518/Greek-Bonds-and-CDS-Update

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.