Αναζητεί ευκαιρία για να …δραπετεύσει ;;;

Όταν ένας πρωθυπουργός, μόλις ένα χρόνο μετά τη νίκη του, θέτει θέμα πρόωρων εκλογών σε Εθνικό δίκτυο και μάλιστα τόσο ωμά και  εκβιαστικά, δεν είναι  τίποτα άλλο παρά η απόδειξη  της αδυναμίας του να κυβερνήσει.

Άφωνοι οι Έλληνες παρακολούθησαν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό  να  τους καλλιεργεί την αίσθηση ανασφάλειας μόνο και μόνο για τι  αφελώς πιστεύει ότι αυτή η ανασφάλεια θα τον βοηθήσει προεκλογικά να συσπειρώσει την εκλογική του βάση...
Όσο  καλοπροαίρετος και αν είναι κανείς  πρέπει  να προσπαθήσει να βρει έστω και ένα θετικό σημείο στη χθεσινή του εμφάνιση.
Ο Πρωθυπουργός ήταν επιμελώς ασαφής  και ξεκάθαρα φοβισμένος , οι Έλληνες είδαμε την τεράστια προσπάθεια που έκανε αυτός και οι επιτελείς του για να διατηρήσουν την εξουσία (όσο και αν επαναλάμβανε συνεχώς ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι … καρέκλες) προσπαθώντας να καμουφλάρουν  τον πανικό που εδρεύει εδώ και καιρό στα ηγετικά κλιμάκια της κυβέρνησης..

Κατηγορούσαν πολλοί (και από το ΠΑΣΟΚ και από τον τύπο) την κυβέρνηση Καραμανλή ότι καθόριζε την πολιτική του βάσει των δημοσκοπήσεων και διαπιστώσαμε χθές ότι η όλη συνέντευξη ήταν βασισμένη στα άσχημα μηνύματα που δίνουν οι δημοσκοπήσεις για τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ.
Η «Απειλή» των πρόωρων εκλογών είναι από τα πλέον   παλαιοκομματικά  κόλπα  αλλά και αυτό είναι πλέον καμένο χαρτί…
Το χειρότερο από όλα ήταν ότι παρά τις διαπιστώσεις που έκανε δεν δείχνει πρόθυμος να συγκρουστεί με τις σάπιες δομές του κράτους αφού από εκεί προέρχεται η μεγάλη μάζα των οπαδών του κόμματος του.

Συμπερασματικά  κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε , στους Έλληνες χωρίς ίχνος οράματος δημιούργησε δε την εντύπωση ότι αναζητεί ευκαιρία για να …δραπετεύσει.

Σχόλια