Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

Η πρώτη ήττα του Παπανδρέου...


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ στις εκλογές του Νοεμβρίου, εάν δηλαδή θα πιάσουν οι απειλές του για πρόωρες εκλογές ή όχι, ο πρωθυπουργός έχει υποστεί ήδη την πρώτη του πολιτική ήττα. Μέσα σε ένα χρόνο μετέτρεψε μία ψήφο ελπίδας σε ψήφο φόβου. Πέρυσι οι πολίτες επέλεξαν το ΠΑΣΟΚ ελπίζοντας στις υποσχέσεις που έδινε με τη σέσουλα ο κ. Παπανδρέου. Πίστεψαν ότι τα μέτρα λιτότητας που είχε παρουσιάσει τότε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής για πάγωμα των μισθών στο Δημόσιο ήταν σκληρά και προτίμησαν τις παροχές Παπανδρέου για...
αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Τελικώς οι πραγματικοί μισθοί (με τον συνυπολογισμό του πληθωρισμού) μειώθηκαν κατά 17% στο Δημόσιο και 8,1% στο σύνολο της οικονομίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

ΦΕΤΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ καταφεύγει στον εκβιασμό για να υφαρπάξει την ψήφο στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Ακόμη και εάν το αποτέλεσμα κριθεί ικανοποιητικό από τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, ο κ. Παπανδρέου άνοιξε την πόρτα του φόβου που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει στην οργή. Ο εκβιασμός έχει υψηλό τίμημα για τη χώρα. Η Ελλάδα προσέλκυσε ξανά τα κοράκια των αγορών. Στους επενδυτές δεν αρέσει η λέξη αβεβαιότητα, ούτε μπορούν να καταλάβουν γιατί η χώρα πρέπει να πάει σε πρόωρες κάλπες επειδή δεν θα ψηφισθούν οι εκλεκτοί του ΠΑΣΟΚ. «Kaminis who?», αναρωτιούνται οι κερδοσκόποι στις αγορές ομολόγων πουλώντας ταυτόχρονα όσους ελληνικούς τίτλους διαθέτουν στα χαρτοφυλάκιά τους.
Η εκτίναξη των σπρεντ μέσα σε δύο 24ωρα είναι ενδεικτική της κρίσης που προκάλεσε και πάλι ο Παπανδρέου ρίχνοντας τους προβολείς των αγορών στην ελληνική οικονομία. Ομως ταυτόχρονα ο διακαναλικός εκβιασμός είναι δείγμα αδυναμίας. Ο πρωθυπουργός διαβλέπει ότι η οικονομική του πολιτική δεν οδηγεί πουθενά. Για να επιτευχθούν οι στόχοι του ελλείμματος το 2011 απαιτούνται μέτρα ύψους άνω των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, πέραν των όσων προβλέπονται στο μνημόνιο.

Π. Αμυράς

Πηγή:  http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=14361&catid=7

http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/10/blog-post_30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.