Στο «αέρα» η μεταφορά μαθητών απομακρυσμένων περιοχών στα σχολεία λόγω έλλειψης χρημάτων


Έγκριση πίστωσης στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για την πληρωμή των τοπικών ταξί και της ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου Α.Ε. ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης

Να εγκριθεί άμεσα πίστωση στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου για την πληρωμή των τοπικών ταξί και της ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου Α.Ε. προκειμένου να μην κινδυνέψει και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η μεταφορά μαθητών σε απομακρυσμένες περιοχές του νομού Ηρακλείου ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Ι. Ραγκούση, ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ειδικότερα, στο έγγραφό του αναφέρει ότι «για συγκεκριμένες απομακρυσμένες περιοχές του νομού Ηρακλείου, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου έχει αναθέσει στην ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου Α.Ε. το έργο της μεταφοράς μαθητών προς τα κοντινά σχολεία» και σημειώνει ότι «ωστόσο, σε ιδιαιτέρως απομακρυσμένες περιοχές τις οποίες δεν μπορεί να εξυπηρετήσει η ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου Α.Ε., η μεταφορά μαθητών πραγματοποιείται με ταξί, τα οποία έχουν συνάψει σύμβαση έργου με τα ΚΤΕΛ, από όπου και πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους. Βεβαίως, τα χρήματα εισρέουν στα ταμεία της Εταιρείας από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου και στη συνέχεια πληρώνονται τα ταξί που έχουν σύμβαση έργου για τη μεταφορά μαθητών».

Ως εκ τούτου, υπογραμμίζει ότι «τα ταξί των απομακρυσμένων περιοχών που μεταφέρουν μαθητές δεν έχουν εξοφληθεί για τις υπηρεσίες τους για το προηγούμενο σχολικό έτος, δηλαδή τη χρονιά 2009-2010, έχοντας μάλιστα εισπράξει περίπου το 27% του ποσού που τους αναλογεί. Αντίστοιχα, ούτε η ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου Α.Ε. έχει εισπράξει από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου τα χρήματα που αναλογούν στην ίδια, αλλά ούτε αυτά που προορίζονται για την πληρωμή των ταξί». Σημειώνει τέλος, ότι «η μη πληρωμή της δεδουλευμένης υπηρεσίας των τοπικών ταξί, αλλά και του ΚΤΕΛ, θέτει σε κίνδυνο την ομαλή συνέχιση της μεταφοράς των μαθητών που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές προς τα σχολικά συγκροτήματα κατά τη φετινή σχολική χρονιά»
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αυγενάκης ζητά από τον κ. Ραγκούση να τον ενημερώσει «ποιο είναι ακριβώς το ύψος του υπόλοιπου ποσού που οφείλει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου προς την ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λαισιθίου Α.Ε. και αφορά στη μεταφορά των μαθητών με ΚΤΕΛ ή ταξί για το σχολικό έτος 2009 – 2010», καθώς και «ποια είναι η υπολογιζόμενη δαπάνη για το σχολικό έτος 2010-2011». Επιπλέον, τον ερωτά εάν προτίθεται να εγκρίνει «τη σχετική πίστωση προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου προκείμενου αυτή να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντι στην ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λαισιθίου Α.Ε. και κατ’ επέκταση στα τοπικά ταξί, προκειμένου να αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα και να συνεχίσει απρόσκοπτα η μεταφορά των μαθητών και για το τρέχον σχολικό έτος».


Σχόλια