Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

Οι δικαιολογίες του Υπουργείου ΠΕΚΑ περί δημόσιας διαβούλευσης και συμφωνίας με την τοπική κοινωνία δεν είναι τίποτα περισσότερο, παρά προφάσεις εν αμαρτίαις.

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κύριος Μιχάλης Γιαννάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι σίγουρα θετικό ότι η κυρία Υπουργός επέλεξε να επιβεβαιώσει το Ελληνικό ενδιαφέρον για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιώντας μια ακόμα συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό της.
Προκαλεί έκπληξη, όμως, το γεγονός ότι η Υπουργός συναντάται με τον Ρώσο Υπουργό για το θέμα, την ώρα που γνωρίζει ότι η εξέλιξη του αγωγού παίζεται στην αρένα της Βουλγαρίας, η οποία -ακόμα και με χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού της- εξακολουθεί να προβάλλει περιβαλλοντικά προσκόμματα.
Η κυβέρνηση του κυρίου Παπανδρέου, που έθεσε πρώτη αντιρρήσεις ως προς τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου, δεν τόλμησε καν να συζητήσει το θέμα, ούτε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Σόφια. Πολύ περισσότερο δεν τήρησε τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για σύσταση κοινής ελληνοβουλγαρικής επιτροπής, για τα διασυνοριακά περιβαλλοντικά προβλήματα, σύμφωνα με τη Συνθήκη ‘’ESPO’’.
Η κυβέρνηση του κυρίου Παπανδρέου δεν μπορεί να πείσει, ούτε την Ελληνική κοινωνία, ούτε τους εταίρους μας, ότι πράγματι επιθυμεί την ολοκλήρωση του έργου, όταν -για περισσότερο από ένα χρόνο- το νομοσχέδιο για τη διαδρομή και εγκατάσταση του αγωγού πηγαινοέρχεται μεταξύ του Υπουργείου και του Υπουργικού Συμβουλίου.
Επιτέλους, η ψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί ένα σαφές μήνυμα προς τους διεθνείς εταίρους μας ότι, πράγματι, θέλουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για την ολοκλήρωση του έργου.
Οι δικαιολογίες του Υπουργείου ΠΕΚΑ περί δημόσιας διαβούλευσης και συμφωνίας με την τοπική κοινωνία δεν είναι τίποτα περισσότερο, παρά προφάσεις εν αμαρτίαις.
Η κυβέρνηση οφείλει να δράσει άμεσα και να πάψει, με τις καθυστερήσεις της, να αφήνει χώρο για την αμφισβήτηση της οικονομικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας του έργου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.