Τις μηχανές των τρακτέρ τους «ζεσταίνουν» οι αγρότες στη βόρεια Ελλάδα

Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν από τη Δευτέρα, οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα, απειλώντας με μπλόκα τελωνεία και εθνικούς δρόμους. Οι εκπρόσωποι των αγροτών χαρακτηρίζουν ανεπαρκείς τις απαντήσεις του υπουργείου στα θέματα των αποζημιώσεων, του ΦΠΑ και της τιμής του πετρελαίου. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, χαρακτήρισε αδιανόητο να επαναληφθούν οι περσινές σκηνές, με το κλείσιμο των ελληνοβουλγαρικών συνόρων ενώ χαρακτήρισε άδικες και άκαιρες τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες των αγροτών κάλεσε την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατίας.

Τις μηχανές των τρακτέρ τους «ζεσταίνουν» οι αγρότες στη βόρεια Ελλάδα. Σήμερα θα κάνουν γενικές συνελεύσεις προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες τους.
Μετά τη συνάντηση που είχαν με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, δήλωσαν ότι δεν υπήρξε κανένα σημείο επαφής για τα αιτήματά τους.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μιλώντας με αγρότες στην Πέλλα, διαβεβαίωσε ότι η γεωργία μπορεί να αποτελέσει κλειδί για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση και γι αυτό - τόνισε - πρέπει να στηριχθεί.
Όπως επεσήμανε, πήρε από τον Πρωθυπουργό την εντολή να καταστήσει και πάλι τον πρωτογενή τομέα, μοχλό ανάπτυξης της χώρας.
Με αυτό το στόχο, πρόσθεσε, θα προχωρήσει το ξεκαθάρισμα των συνεταιρισμών και η δημιουργία μητρώου εμπόρων αγροτικών προϊόντων.
Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια