Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

Γιατί σκέφτονται αύξηση της θητείας

To ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες δεν είναι καινούργιο σενάριο, αλλά έχει ακουστεί πολλές φορές τους τελευταίους μήνες.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναζητά ισοδύναμα μέτρα για να μην υπάρξουν περικοπές στο μισθολόγιο των στρατιωτικών, όπως προβλέπει το μνημόνιο.

Έτσι, το σενάριο για αύξηση της θητείας από τους 9 στους 12 μήνες, επανέρχεται για μια ακόμα φορά, καθώς θα μπορέσει να περιορίσει τις ανάγκες πρόσληψης επαγγελματιών οπλιτών πενταετούς θητείας.

Από τη χθεσινή διυπουργική σύσκεψη προέκυψε ότι έχουν ήδη εξευρεθεί ισοδύναμα 40 εκατ. ευρώ για το 2012 και ακόμη 120 εκατ. ευρώ για το 2013 ώστε να μη γίνουν οι περικοπές στα Ειδικά Μισθολόγια των στρατιωτικών. Η εξοικονόμηση θα προέλθει σύμφωνα με τις ίδιες πηγές με μεταθέσεις πληρωμών σε εξοπλιστικά προγράμματα και επανεξέταση συγκεκριμένων συμβάσεων.

Το μόνο που μένει τώρα, είναι η έγκριση της τρόικα.

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.