Κύριε υπουργέ..κ Παναγιωτόπουλε διαβάστε αυτό και μετά αποφασίστε, για περικοπές και τους μισθούς των ένστολων..


Γράφαμε εδώ  ότι σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο, και την 4η Μετάφραση Επικαιροποιημένου Προγράμματος  , το 2015 οι λειτουργικές δαπάνες των Ενόπλων δυνάμεων θα ανέρχονται σε 234 εκατ. ευρώ, από 1.112 δις ευρώ που ήταν το 2009.
Οι δαπάνες θα είναι δηλαδή μειωμένες κατά 79 % σε σχέση με το 2009 και 69 % σε σχέση με το 2011.
Μόλις προχθές και προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του 2012, περικόπτονται κατά 400 εκατ. ευρώ οι δημόσιες επενδύσεις, κατά 300 εκατ. ευρώ τα εξοπλιστικά προγράμματα, κατά 1,1 δισ. ευρώ οι φαρμακευτικές δαπάνες. (διευκρίνηση δαπάνες για εξοπλιστικά προγράμματα δεν υπάρχουν..)
Ας έρθουμε όμως στο σήμερα

Δείτε τον προϋπολογισμό 2012 των Ενόπλων Δυνάμεων
Ας μας πει κάποιος φωτεινός νους από που θα εξευρεθούν αυτά τα 300 εκατ. ευρώ;;
Δεδομένου ότι κάποιες δαπάνες είναι ανελαστικές (υποχρεώσεις ΝΑΤΟ και εξυπηρέτησης δημόσιας πίστης)..ο κλήρος πέφτει στους μισθούς και στα λειτουργικά έξοδα (Καταναλωτικές και σύνθετες δαπάνες).
Δηλαδή αυτό που θα γινόταν σε 4 χρόνια μέχρι το 2015, θα γίνει μέσα σε ένα χρόνο!!!!
Το οποίο σημαίνει ότι μέσα σε ένα χρόνο είναι πιθανόν να δούμε μείωση κατά 50%, στις ήδη πετσοκομένες λειτουργικές δαπάνες των Μονάδων...
Άραγε τα έβαλε "κάτω" αυτά τα νούμερα, κάποιος "φωτεινός νους" της κυβέρνησης , για να δει που οδηγούν τις Ένοπλες Δυνάμεις;;
Έχουν καταλάβει τι υπέγραψαν;
Μπορεί κάποιος να μας πει πως θα καλυφθούν οι ανάγκες, σε λειτουργικές δαπάνες των Μονάδων;
Μπορεί να μας απαντήσει κάποιος από τους φωστήρες της κυβέρνησης, πως θα λειτουργήσουν οι μονάδες και πως θα φέρουν σε πέρας το δύσκολο εθνικό έργο που επιτελούν ;
Και για να προλάβουμε τους "πρασινοπαπαγάλους" και καλοθελητές, θα απαντήσει κάποιος ότι, θα μειώσουν τον αριθμό των μονάδων ..
Σε ποιο επίπεδο και σε ποιο βαθμό ;;
Πόσες μονάδες θα κλείσουν για να επιτύχουν περικοπές της τάξης του 69% σε σχέση με σήμερα;
Θα μειωθεί το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και αν ναι σε ποιο βαθμό ;;

Πολύ περίεργους κύκλους κάνει η ιστορία σε αυτή τη χώρα. Πολλοί ίσως να μην το γνωρίζετε, αλλά το ΔΝΤ έρχεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα. Την πρώτη είχε έλθει ως “ΔΟΕ”, Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος δηλαδή, αμέσως μετά την ήττα στον πόλεμο του 1897. Δείτε τώρα τις απίστευτες συμπτώσεις:

TOTE: Οι βασικότερες αιτίες για την εθνική ντροπή του 1897 ήταν η έλλειψη διορατικότητας από την πολιτική τάξη και το απαράσκευο του ελληνικού στρατού. Η κυβέρνηση Δηλιγιάννη, για να αντιμετωπίσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, είχε περικόψει τις στρατιωτικές δαπάνες, ενώ ο κομματισμός βασίλευε στο στρατό, με την προαγωγή στις ανώτερες θέσεις ανίκανων αξιωματικών.
ΤΩΡΑ (Φεβ.2012): Ο ΓΑΠ και η κυβέρνηση του δοτού κ. Παπαδήμου μειώνουν σε απίστευτο βαθμό τις στρατιωτικές δαπάνες, ακόμα και στις παρελάσεις.  Ήδη στο στράτευμα υπάρχει μεγάλη απογοήτευση από την έλλειψη πιστώσεων και από τις περικοπές και τις απίστευτες και ρατσιστικές μειώσεις μισθών και συντάξεων...
Υ.Γ
Για το θέμα έχει γίνει και σχετική ερώτηση  στην Βουλή, από τον Πάνο Καμμένο και τον Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Σχόλια