Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Η Google παρακολουθεί τους χρήστες της!

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν και δημοσιοποίησε το Associated Press, η Google παρακολουθούσε και κατέγραφε το online ιστορικό των χρηστών της που χρησιμοποιούσαν ως browser τον Safari, χωρίς την άδειά τους!
Γι αυτό και καλείται να πληρώσει ένα μεγάλο πρόστιμο της τάξεως των ...
22,5 εκατομμυρίων ευρώ στην αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC).
Η FTC διεξήγαγε και διεξάγει έρευνα για τις μεθόδους που ακολουθεί ο αμερικανικός διαδικτυακός κολοσσός και κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Google καταγράφει τους χρήστες της χωρίς την άδειά τους.
Το Associated Press επικαλείται μαρτυρία ανθρώπου που παρακολουθεί από κοντά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της FTC και της Google. Ο άνθρωπος αυτός θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, καθώς η Επιτροπή δεν έχει ακόμη αποφασίσει για το αν θα αποδεχθεί την πρόταση. 

citypress-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.