Να δοθούν λίγες βδομάδες..στην Ελλάδα

Υπέρ της διάθεσης περισσότερου χρόνου για την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής τάσσεται ο πρόεδρος της ΚΟ του FDP Ρ. Μπρούντερλε, προσθέτοντας ότι η έξοδος από την ευρωζώνη δεν είναι ταμπού
Διατεθειμένος να παραχωρήσει λίγο περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα για να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα εμφανίστηκε ο Ράινερ Μπρούντερλε. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt am Sonntag που θα κυκλοφορήσει αύριο, ο πρόεδρος της ΚΟ των συγκυβερνώντων Φιλελευθέρων (FDP) διαμηνύει ότι «σε κάποια μεμονωμένα βήματα μεταρρυθμίσεων θα είχαν νόημα κάποιες χρονικές μετατοπίσεις». Έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει ότι οι χρονικές αυτές μετατοπίσεις δεν θα είναι μεγάλες.
«Μιλούμε για εβδομάδες και όχι για χρόνια», είπε. Είναι η πρώτη αντίδραση από το Βερολίνο μετά την πρώτη μέρα της συζήτησης στη Βουλή των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.
Η έξοδος από την ευρωζώνη δεν είναι ταμπού

Ο γερμανός πρώην υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε ότι δεν διακρίνει περιθώρια για αλλαγές στα συμφωνηθέντα. «Τώρα θα πρέπει να εκπληρωθούν οι όροι» δήλωσε χαρακτηριστικά. Αρνητικός είναι ο κ. Μπρούντερλε και στο ενδεχόμενο χορήγησης στην Ελλάδα ενός τρίτου πακέτου στήριξης. «Κάναμε ήδη πάρα πολλές παραχωρήσεις στην Ελλάδα», τόνισε. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός ακόμη «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, ο φιλελεύθερος πολιτικός, παρατήρησε ότι αυτό είναι υπόθεση των ιδιωτών πιστωτών.
Για τον Ράινερ Μπρούντερλε η αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν είναι ταμπού. Κάνοντας έναν παραλληλισμό με το ποδόσφαιρο, ο γερμανός πολιτικός είπε ότι «όποιος δεν τηρεί τους κανόνες δέχεται την κίτρινη κάρτα. Και μετά έρχεται η κόκκινη κάρτα και θα πρέπει ο παίκτης να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο». Και την κίτρινη κάρτα την έχει δει ήδη η Ελλάδα, διευκρίνισε ο κ. Μπρούντερλε.
Σταμάτης Ασημένιος, dpa

Σχόλια