Το «Βόρεια Μακεδονία» και οι ανεγκέφαλοι του ΠΑΣΟΚ.

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης
Το έχουμε γράψει πολλές φορές πως θα πρέπει να γίνει προσπάθεια ώστε πάση θυσία να αποφευχθεί ονομασία του κράτους των Σκοπίων που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Όμως παράλληλα είχαμε σημειώσει, πως αν αυτό τελικά δεν καταστεί δυνατόν, τότε να επιδιωχθεί με κάθε τρόπο η ονομασία «Νέα Μακεδονία» και εξηγούσαμε ένα σωρό λόγους για τους οποίους θα πρέπει να γίνει αυτό (Βόρεια Μακεδονία; Ποια είναι η Νότια Μακεδονία;). Μάλιστα είχαμε προτείνει, ότι σε περίπτωση μια τέτοιας εξέλιξης θα πρέπει……εμείς να μετονομάσουμε την Περιφέρεια της Μακεδονίας σε Περιφέρεια Αρχαίας Μακεδονίας.
Φαίνεται όμως πως κάποιοι ανεγκέφαλοι στο ΠΑΣΟΚ, γλύφοντας το κόκκαλο της VISA και παρουσιάζοντας σαν πελώρια νίκη την άρση του εξευτελισμού της χώρας μας, έχουν ευθυγραμμιστεί πλήρως με τις υποδείξεις των ΗΠΑ και των εδώ ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, για την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία». Επισημαίνουμε και πάλι, για όσους ακόμα δεν μπορούν να το κατανοήσουν πως η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» δεν θα λύσει προβλήματα μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων. Τουναντίον θα πολλαπλασιάσει τα προβλήματα, θα κρατήσει άσβεστες τις αλυτρωτικές  βλέψεις των Σκοπίων και τελικά στο μέλλον θα εμπλακούμε σε σύγκρουση, με την υποδαύλιση των άσπονδων φίλων μας και την πλήρη σύγχυση της παγκόσμιας Κοινής Γνώμης.Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά πως, όπου υπήρξαν στην παγκόσμια ιστορία συνορεύοντα κράτη ή συνορεύουσες περιοχές με τις ονομασίες «Βόρειο» και «Νότιο», τελικά συγκρούστηκαν μεταξύ τους άγρια.
Ρωτάμε όποιον έχει μυαλό να σκεφτεί: Γιατί άραγε οι Αμερικάνοι προτείνουν την ονομασία “Βόρεια Μακεδονία”;;; και γιατί την αποδέχονται και τα Σκόπια;;;
Καημένη πατρίδα, από ποιους κυβερνιέσαι……

Aπό olympiada 

Σχόλια