Προς γνωστούς αγνώστους……


Πάντα, μαζί με τις φοιτητικές, μαθητικές κ.λ.π. διαδηλώσεις εμφανίζονται και οι γνωστοί άγνωστοι που με τις ενέργειές τους αμαυρώνουν τις διαδηλώσεις και τελικά αντί να μείνει στην Κοινή Γνώμη το μήνυμα μιας διαδήλωσης, στο τέλος δημιουργείται μια άσχημη εικόνα από τα επεισόδια και τις καταστροφές.
Δεν γνωρίζουμε τι θέλουν να επιτύχουν αυτοί οι άνθρωποι, αλλά εκείνο που με βεβαιότητα βλέπουμε είναι το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα είναι να λειτουργούν με αυτά τα επεισόδια (έστω άθελά τους) προπαγανδιστικά, ως αποσβεστήρας των κοινωνικών διεκδικήσεων και ως μέσο αμαύρωσης των κοινωνικών αγώνων.
Γράφουμε αυτό το άρθρο, επειδή προβλέπουμε να έρχονται κοινωνικές εκρήξεις με ισχυρές διαδηλώσεις εργαζομένων, αλλά και σπουδαστών, που αυτή τη φορά δεν θα είναι σαν τις προηγούμενες, δηλαδή για κάποια επιμέρους εργασιακά ή σπουδαστικά ή και κομματικά θέματα, αλλά θα είναι εκρήξεις για την ίδια την επιβίωση και το βίαιο διαχωρισμό της κοινωνίας σε τάξεις.  
 
Χθες το μεσημέρι ακούσαμε σε κάποια ΜΜΕ να μεταδίδεται ότι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ.λ.π. και τελικά είδαμε στις τηλεοράσεις, αφού πρώτα κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο (καθόσον την ώρα των επεισοδίων τα ΜΜΕ του καθεστώτος, είχαν σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν),  εικόνες που έδειχναν ότι η επίθεση έγινε από τους ίδιους τους διαδηλωτές εργαζόμενους. Δεν μας ενδιαφέρει σ’ αυτή τη φάση η συνδικαλιστική παράταξη που ανήκαν αυτοί που επιτέθηκαν. Φανταστείτε όμως την επίθεση να την είχαν κάνει πράγματι οι γνωστοί άγνωστοι κουκουλοφόροι. Απλά θα διευκόλυναν τα μέγιστα το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο να προπαγανδίσει ασύστολα, αμαυρώνοντας τη διαδήλωση των εργαζομένων. Αυτό ας το έχουν υπόψη τους για το μέλλον.
Πάντως για να ξέρουμε τι λέμε, δεν είναι μόνο οι γνωστοί άγνωστοι αυτοί που αποσβένουν την κοινωνική μαχητικότητα, αλλά κυρίως είναι οι διάφορες ΠΑΜΕ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΠΠΣΠ, ΔΑΠ κ.λ.π., που μέσω των καλοταϊσμένων και βολεμένων συνδικαλιστικοπατέρων και φοιτητικοπατέρων, λειτουργούν ως μηχανισμοί ελέγχου και κατεύθυνσης των κοινωνικών διεργασιών, αλλά και απόσβεσης των εργατικών και φοιτητικών εντάσεων.
Περί αυτού όμως θα μιλήσουμε σε άλλη ανάρτηση.   
Από: προεδρικη δημοκρατια

Σχόλια