ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ...ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το παραμύθι της...ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας αρχίζει να αποδίδει.
Μετά τα σκληρά μέτρα που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση με αποκορύφωμα την κατάργηση του 14ου μισθού.Εγινε ένα πρώτο μεγάλο βήμα προς την επίτευξη του στόχου και η Ελλάδα να ενταχθεί στην παγκοσμιοποιημένη φτώχεια των λαών.
Το δεύτερο βήμα είναι η εφαρμογή του μέτρου και στους ιδιωτικούς υπαλλήλους αλλά και η απελευθέρωση των απολύσεων όπως έχει ήδη ζητηθεί απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο να....υπάρχει εξομοίωση με τους δημόσιους υπαλλήλους. Και αν για τους δημόσιους υπαλλήλους της μόνιμης εργασίας και των 1200 ευρώ είναι μια δύσκολη κατάσταση. Τότε για τους ιδιωτικούς θα είναι "θάνατος".Η κυβέρνηση ως καλός υπηρέτης των άγνωστων...Ευρωπαίων που θέλουν το "καλό" της Ελληνικής οικονομίας έσπευσε σαν παπαγαλάκι όχι μονο να υιοθετήσει τα μέτρα αλλά να τα δικαιολογήσει κιόλας υποσχόμενη ένα αισιόδοξο μέλλον.
 
Πόσο όμως αυτό είναι εφικτό και φυσικά δεν μιλάμε για τους ψυχρούς αριθμούς αλλά για τους εργαζόμενους που βλέπουν κάθε χρόνο να μειώνεται η αγοραστική τους δύναμη ακόμα και όταν επι της ουσίας υπήρχαν αυξήσεις.Ποσο μάλλον τώρα που υφίστανται δραματικές μειώσεις.
Πως είναι άραγε δυνατόν τα Ελληνικά προϊόντα να γίνουν ανταγωνιστικά χωρίς μέτρα προστασίας των Ελλήνων παραγωγών και χωρίς Εθνικοποίηση της παραγωγής;
Πως μπορεί ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος να ανταγωνιστεί τον Πακιστανό που δουλεύει για 5 δολάρια την ημέρα,τον Τούρκο,τον Κινέζο κ.λ.π.Φυσικά δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση.
Δεν μιλάμε βέβαια για Ευρωπαίους γιατί είναι πασίγνωστο ότι οι μισθοί ειδικά των ιδιωτικών υπαλλήλων είναι αυτό που λένε "τους βλέπουν οι ξένοι και γελάνε".Αρκεί να αναφέρουμε ότι ο βασικός μισθός στην Γερμανία είναι περίπου 1200 ευρώ την στιγμή που στην Ελλάδα είναι μόλις 680!!!Και δεν λαμβάνουμε υπόψιν μας ότι και οι τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης ακόμα και προέλευσης Ελλάδας!!! είναι ποιο φθηνές στην Γερμανία από ότι εδώ.
Αρα για ποια ανταγωνιστικότητα μπορούμε να μιλάμε και σε ποια προϊόντα;
Ως γνωστόν η χώρα μας υπο την καθοδήγηση των....."Εθναρχών" των δημιουργών των κομμάτων της ψευτιάς και της αρπαχτής πέρα απο τα δεινά που προξένησαν έφθασαν την χώρα να μην παράγει τίποτα.Βιομηχανία ΜΗΔΕΝ,Βιοτεχνία ΠΕΘΑΜΕΝΗ,η άλλοτε μεγάλη Κλωστουφαντουργία ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ,Τεχνολογία ΜΗΔΕΝ.Για ποια άραγε ανταγωνιστική οικονομία μιλάμε;
Εισαγωγή λεμόνια απο Τουρκία,Πατάτες απο Ισραήλ,τεχνολογία απο την Ταΐβάν,Ρεύμα απο την Βουλγαρία,Ντομάτες απο την Αιγυπτο,Παιχνίδια απο την Κίνα,Ρούχα απο το Πακιστάν κ.λ.π.Οποιος δεν βλέπει ότι αυτό είναι ένα ΠΑΡΑΜΥΘΙ για να γίνουν οι Έλληνες υποτελείς της παγκοσμιοποίησης είναι ΤΥΦΛΟΣ ή απλά ΑΦΕΛΗΣ.
Η αλήθεια είναι με το σημερινό οικονομικό σύστημα η χώρα οδεύει στο να γίνει (αν δεν έχει γίνει ήδη) αποικία. Ακόμα και να πάρουμε το αισιόδοξο σενάριο ότι θα "πάρουμε τα πάνω μας" σε καμιά δεκαετία αυτό θα είναι ξανά πλασματική εικόνα αφού ΠΟΤΕ δεν θα πάψουμε να δανειζόμαστε (με το επιτόκιο που μας υποχρεώνουν) και ΠΟΤΕ δεν πρόκειται οι Έλληνες να επιβιώσουν με μισθούς Μπαγκλαντές.Και αυτό δεν είναι "ρατσιστική" διαπίστωση αλλά μια ματιά στην πραγματικότητα.Μια πραγματικότητα που λεει ότι το μεροκάμματο ενός Πακιστανού φθάνει στην χώρα μας για ενα...πακέτο τσιγάρα.Το κυριότερο όμως είναι ότι ΠΟΤΕ δεν θα μπορέσουμε να...ανταγωνιστούμε την ..."δωρεάν" εργασία που προσφέρετε σε άλλες χώρες.
Αρα για ποια ανταγωνιστική ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Ελληνική οικονομία μας παραμυθιάζουν;
Καλό θα είναι να αφήσουν την ανταγωνιστικότητα και να δουν την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Το αντίθετο θα συμβεί η αγορά "θα κάτσει" καθως ο κόσμος θα μειώσει δραστικά της αγορές του και η ανεργία θα εκτοξευθεί αφου καθημερινά θα κλείνουν καταστήματα και οι λίγες επιχειρήσεις που έχουν απομείνει θα προβούν σε απολύσεις ειδικά όταν αυτές απελευθερωθούν ακόμα και αν δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα μιας και θα προτιμήσουν να δώσουν έναν βασικό μισθό παρά να διατηρούν υπαλλήλους 15 και 20 χρόνια για τους οποίους θα πληρώνουν διπλάσια και τριπλάσια ποσά.
Αποτέλεσμα θα είναι η δραματική αύξηση της ανεργίας σε ανθρώπους 40 ετών και άνω
Από: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

Σχόλια