Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2010

Οι πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα μεταφέρουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό !


Ενώ μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι για την εκροή καταθέσεων περίπου 25 δισ. ευρώ υπεύθυνοι ήταν οι εφοπλιστές, οι πάσης φύσεως επιχειρηματίες και φυσικά πρόσωπα, μία νέα ομάδα προκύπτει και αφορά τις πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες φέρονται να έχουν συμβάλλει στη μείωση των καταθέσεων στην Ελλάδα κατά τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ.
Το ακριβώς έχει συμβεί;
Λόγω της γενικότερης κρίσης οι πολυεθνικές εταιρείες έχουν προβεί σε μία κίνηση που δε συνάδει με την γενικότερη επενδυτική τους πολιτική στην Ελλάδα. Μεγάλες εταιρείες από το χώρο των τροφίμων, του λιανεμπορίου, ηλεκτρονικών ειδών και άλλες, έχουν μεταφέρει καταθέσεις τους στο εξωτερικό, στις μητρικές τους εταιρείες δηλαδή, ενώ ταυτόχρονα, το φαινόμενο αυτό της εκροής, πιο ελεγχόμενα όμως τώρα, συνεχίζεται. Με βάση όλες τις ενδείξεις, παρόλα αυτά, ο Αύγουστος αποδείχθηκε μήνας σχετικής σταθεροποίησης. Ωστόσο ουδείς μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να γίνει στο εγγύς ή απώτερο μέλλον.
(bankingnews.gr) 


http://online-pressblog.blogspot.com/2010/08/blog-post_4278.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.