Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2010

Το θέμα είναι κ. Λοβέρδο, ποιος σου επιβάλει τις αποφάσεις...

Ανδρ. Λοβέρδος: Δεν υπογράφω άλλη απόφαση για τις συμβάσεις

Μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης) θα αντιμετωπίσουν, από κοινού, τα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομικών το ζήτημα της κατοχύρωσης των κλαδικών συμβάσεων εργασίας έναντι των επιχειρησιακών συμβάσεων που ζητούν η ΟΤΟΕ και τα άλλα συνδικάτα.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Α. Λοβέρδος, χθες, στη συνάντησή του με το προεδρείο της ΟΤΟΕ, αποφεύγοντας να δεσμευθεί για τον τρόπο και τις διαδικασίες διατήρησης του θεσμού των κλαδικών συμβάσεων.
«Άλλη απόφαση δεν πρόκειται να υπογράψω», φέρεται να είπε ο υπουργός τους συνδικαλιστές, που αντιδρούν στο νόμο ο οποίος δίδει τη δυνατότητα απόκλισης των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών και στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο που απαγορεύει την επέκταση, με υπουργική απόφαση, των συμβάσεων σε όσους εργοδότες δεν εκπροσωπούνται στις διαπραγματεύσεις και επιβάλλει την αλλαγή του καθεστώτος της Διαιτησίας.

«Η ΟΤΟΕ θα δώσει αγώνα σε όλα τα επίπεδα», προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Στ. Κούκος, τονίζοντας ότι η διατήρηση του θεσμού των κλαδικών συλλογικών και η υποχρεωτικότητα εφαρμογής τους αποτελούν προϋπόθεση για την προστασία των θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων και του ανταγωνισμού, καθώς και βασικό όρο υπόστασης του συνδικαλιστικού κινήματος». Όπως προανήγγειλαν οι συνδικαλιστές, «οι κινητοποιήσεις, αν δεν αλλάξει η πολιτική, θα γίνουν σε συντονισμό με τη ΓΣΕΕ».
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=55383148#

Σχόλιο:
Ποτέ μην λές ποτέ κ. Λοβέρδο..
Σε κάθε περίπτωση το θέμα δεν είναι αν θα υπογράψετε άλλη απόφαση, το θέμα είναι αν η όποια απόφαση που υπογράφετε είναι στη σωστή κατέυθυνση και εκπηγάζει από την δική σας πολιτική...
Γιατί υπάρχει μεγάλη διαφορά από το να νομοθετείς με βάση τις θέσεις και απόψεις σου και από το να σου επιβάλουν κατι..
Για να ξέρουμε τι λέμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.