Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Κώστας Αγοραστός: «Απαραίτητη η παρουσία πυροσβεστικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου»


Την παραμονή των πυροσβεστικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου ζητά με επιστολή του προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός για την κάλυψη των αναγκών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Αγοραστός αναφέρει:
Πρόσφατα με ανησυχία ενημερωθήκαμε ότι κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο δεν θα σταθμεύσουν στο Αεροδρόμιο της 111 Πτέρυγας της Νέας Αγχιάλου εναέρια μέσα πυρόσβεσης για την από αέρος υποστήριξη της Μαγνησίας και γενικότερα της Θεσσαλίας .

Με δεδομένο το ανάγλυφο της Μαγνησίας και των νησιών μας, που δυσκολεύει την άμεση επέμβαση των επίγειων δυνάμεων, τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-215 της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης που στάθμευαν τα προηγούμενα καλοκαίρια στη Νέα Αγχίαλο διαδραματίζουν καθοριστικό επιχειρησιακό ρόλο στην άμεση και αποτελεσματική πυρόσβεση. Απαραίτητη επίσης κρίνεται η παρουσία τους κατά τις μέρες υψηλού κινδύνου για τη διενέργεια εναέριων περιπολιών, οι οποίες έχουν αποβεί σε πολλές περιπτώσεις σωτήριες.
Η παραπάνω ανησυχία μας ενισχύεται, δεδομένου ότι έχουν μειωθεί οι μισθώσεις των πυροσβεστικών ελικοπτέρων, με συνέπεια μόνο ένα να είναι διαθέσιμο για την περιοχή της Μαγνησίας.
Για τους ανωτέρω λόγους παρακαλούμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να επανεξετάσετε την απόφασή σας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τους κινδύνους που ελλοχεύουν ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου και να εμπεδώσουμε αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες της Θεσσαλίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.