Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Αυτοί έχουν πλάκα...Μας δουλεύουν ψιλό γαζί..

Επικρίσεις ΔΝΤ στα σχέδια της Ευρωζώνης κατά της κρίσης...
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αμφισβήτησε, την Πέμπτη, τον τρόπο με τον οποίο η ευρωζώνη προσπαθεί να επιλύσει την κρίση, απαιτώντας περισσότερες ενέργειες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και κατακρίνοντας τους όρους της επικείμενης διάσωσης των ισπανικών τραπεζών.
Σε συνέντευξη Τύπου η Λαγκάρντ επέκρινε σχέδια για τη διάσωση του τραπεζικού συστήματος της Ισπανίας μέσω δανείων προς την κυβέρνηση της Μαδρίτης.
Τα σχέδια αυτά έχουν προκαλέσει ανησυχίες στις χρηματαγορές, αφού αναμένεται ότι θα αυξήσουν το χρέος της χώρας.
Νωρίτερα, ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, εξέφρασε από την Βραζιλία την ικανοποίηση του για το ότι ο έλεγχος του τραπεζικού συστήματος στην Ισπανία, έδειξε ότι "οι ανάγκες σε κεφάλαια" θα είναι χαμηλότερες από το αναμενόμενο και ζήτησε η ευρωπαϊκή βοήθεια να καταβληθεί "το συντομότερο δυνατόν".
Το δάνειο που θα χορηγήσει η ευρωζώνη στην Ισπανία πρέπει να εγκριθεί στην επόμενη συνάντηση του Eurogroup, στις 9 Ιουλίου, τόνισε ο επίτροπος Όλι Ρεν.
Η Ισπανία θα πρέπει να υποβάλει επίσημο αίτημα για ένα δάνειο για την
ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της "από την ερχόμενη Δευτέρα", δήλωσε από την πλευρά του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 
AΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.