ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Πριν από τις Εθνικές εκλογές στις 17 Ιουνίου 2012, οι τροϊκανοί προσπάθησαν με αισχρές, συνεχείς και απαράδεκτες ενέργειες και δηλώσεις να παρέμβουν δραστικά στη δημοκρατική ετυμηγορία του Ελληνικού λαού, υπέρ της ψηφίσεως των μνημονιακών και υπεύθυνων για την κοινωνική εξαθλίωση των Ελλήνων, κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ). 
Συμμάχους σ΄αυτή την κατατρομοκράτηση των Ελλήνων πολιτών, βρήκαν οι τροϊκανοί, τα όργανα της νέας τάξεως πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης, τους εγχώριους πληρωμένους σύγχρονους Εφιάλτες, τα ΜΜΕ. Μια από τις τελευταίες, πρωτοφανείς ωμές παρεμβάσεις τους στις Ελληνικές εκλογές, ήταν το δημοσίευμα, υπό τύπου ανοικτής επιστολής, της γερμανικής εφημερίδας Bild, την προηγουμένη των εκλογών, το οποίο παρεμβαίνει στα εσωτερικά μας και ξεστομίζει ύβρεις εναντίον των Ελλήνων.
Στην εν λόγω επιστολή, η εφημερίδα απειλούσε κιόλας τους Έλληνες ψηφοφόρους ότι αν κερδίσουν τα κόμματα που δεν θέλουν την εφαρμογή των συμφωνημένων προγραμμάτων μέσω της λιτότητας, υπονοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε οι Γερμανοί θα σταματήσουν να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Δηλαδή, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, τα ΑΤΜ των τραπεζών στην Ελλάδα, θα πάψουν να έχουν χρήματα, αφού αυτά τα χρήματα τα βάζουν οι Γερμανοί!! Επίσης, η εκβιαστική τους παρέμβαση προκαλούσε ακόμη περισσότερο, αφού έκανε λόγο «για κάθε αριστερό ή δεξιό καραγκιόζη που θα ψήφιζαν οι Έλληνες». Έτσι, με την άδεια των τροϊκανών, η γερμανική εφημερίδα τολμούσε και έκανε τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς για τους Έλληνες πολιτικούς. Η συγκεκριμένη επιστολή ήταν γραμμένη στα γερμανικά και στα ελληνικά και ήταν αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.bild.de στις πολιτικές εξωτερικές ειδήσεις. Το υβριστικό περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής, προφανώς διέλαθε του αρμόδιου υπουργού της υπηρεσιακής κυβέρνησης, από τη στιγμή που δεν διατυπώθηκε καμιά σχετική διαμαρτυρία ή έστω αναφορά.
Τελευταία πράξη ωμής παρέμβασης στα εσωτερικά μας, ήταν η συνέντευξη που δημοσίευσε την Κυριακή των εκλογών η «Frankfurter Allgemeine Zeitung», του προέδρου της Επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων στη γερμανική Κάτω βουλή, εκ των στενών συνεργατών της καγκελαρίου Μέρκελ, Βόλφγκανγκ Μπόσμπασχ, όπου αναφέρεται: «εάν η ριζοσπαστική αριστερά αναδειχθεί το πρώτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές, την Κυριακή στην Ελλάδα, τότε η ελληνική έξοδος απ το ευρώ θα είναι, μόνον, θέμα χρόνου. Εάν η ριζοσπαστική αριστερά επιμείνει να δηλώνει ότι εύχεται να έχει τις βοήθειες από τα άλλα κράτη της ευρωζώνης στο ακέραιο, αλλά δεν θέλει να συνεισφέρει στα ανταλλάγματα, τότε θα είναι θέμα χρόνου, να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ».
Όπως είναι γνωστό, οι Γερμανοί χειρίζονται πάρα πολύ καλά την πολιτική της προπαγάνδας και ήξεραν ότι τέτοια δημοσιεύματα θα μπορούσαν να έχουν θετική επίδραση, γι΄αυτούς, στο εκλογικό αποτέλεσμα της Ελλάδος. Γι΄αυτό δεν σταμάτησαν μέχρι τελευταίας ώρας τέτοιες ωμές παρεμβάσεις, με απώτερο σκοπό να ωθήσουν στα ψυχολογικά άκρα της τρομοκρατίας τον Έλληνα ψηφοφόρο, προκειμένου να πριμοδοτηθεί το δικό τους κόμμα, η ΝΔ, ώστε να καταλάβει την πρώτη θέση και να σχηματίσει κυβέρνηση. Βέβαια, κρίνοντας εκ του εκλογικού αποτελέσματος της 17ης Ιουνίου 2012, όλοι θεωρούμε πως όλα τα παραπάνω τρομοκρατικά διλλήματα απέδωσαν, και τα δυο συστημικά κόμματα μπορούν, πλέον, να σχηματίσουν Κυβέρνηση.
Κατ΄αυτόν τον τρόπο, όλοι πιθανότατα να πιστέψαμε πως μετά το αποτέλεσμα των εκλογών και τη νίκη του κ. Σαμαρά, εκλεκτού των αγορών, οι τροϊκανοί θα σταματούσαν τα τρομοκρατικά διλλήματα, τύπου «ευρώ ή επιστροφή στη δραχμή», «χρεοκοπία ή σωτηρία» και άλλα πολλά. Θα έδιναν, δηλαδή, στον κ. Σαμαρά, περιθώρια ελιγμών επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου από τη στιγμή που ήταν κύρια προεκλογική δέσμευσή του. Όμως, «πριν αλέκτωρ, λαλήσει τρεις», ξαναχτύπησαν παρ΄ότι δεν έχει ακόμη σχηματιστεί η νέα Ελληνική Κυβέρνηση, προκειμένου να εκβιάσουν ξανά για την πλήρη εφαρμογή των υπογεγραμμένων και συμφωνηθέντων αυτή τη φορά.
Την επομένη, λοιπόν, των εκλογών οι αξιωματούχοι της ΕΕ ορθώνουν αναχώματα στις όποιες ορέξεις μας για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Χαρακτηριστικότερες ήταν οι δηλώσεις του Amadeu Altafaj, εκπρόσωπου του επιτρόπου οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της ΕΕ, κ. Olli Rehn, ο οποίος είπε: «Αποφασίσαμε για ένα δεύτερο πρόγραμμα πρόσφατα. Κανείς δεν μιλά για ένα νέο μνημόνιο συνεργασίας», προσθέτοντας ότι «η νέα κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει να υλοποιήσει το πρόγραμμα συμφωνηθέντων».
Επίσης, τόσο οι Γερμανοί οικονομολόγοι όσο και η Deutsche Bank σχεδιάζουν και προτείνουν ένα διπλό νόμισμα, την «ευρωδραχμή», θεωρώντας πως η Ελλάδα είναι ο αδύνατος κρίκος της Ευρωζώνης και μέχρι τα τέλη του 2012 θα έχει χρεοκοπήσει και θα αποχαιρετίσει την Ευρωζώνη.
Συμπληρωματικά, σήμερα, ο Γερμανός πολιτικός Volker Kauder, που υπήρξε Πρόεδρος του κόμματος CDU (Christian Democratic Union of Germany- Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Γερμανίας), σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der
Spiegel, δηλώνει πως δεν θα γίνει καμιά επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου.
Έτσι, είναι πλέον, σίγουρο πως αυτοί οι τροϊκανοί Εφιάλτες και τα φερέφωνά τους μέσα και έξω από την πατρίδα μας, δεν θα σταματήσουν να σπέρνουν τον τρόμο και τον φόβο προς τους Έλληνες πολίτες, γεμίζοντάς τους με απελπισία και συνεχή ανασφάλεια, που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην όποια προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας μας.
Οι πολίτες όμως, της χώρας μας, ως επί το πλείστον, δεν ενημερώνονται όπως πραγματικά θα έπρεπε ως Ευρωπαίοι πολίτες. Αν συνέβαινε αυτό, θα άκουγαν όλους εκείνους τους έγκριτους Αμερικανούς, Ευρωπαίους και Έλληνες οικονομολόγους που κατέθεταν την επιστημονική τους άποψη και τεκμηρίωναν πως η σκληρή διαπραγμάτευση που θα επέφερε την ακύρωση των μνημονίων ήταν εφικτό να γίνει από τη στιγμή που στο δρόμο για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης φαίνεται ότι βρίσκεται η Ισπανία και σίγουρα ακολουθούν η Ιταλία και η Κύπρος. Επί παραδείγματι, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές στις 17 Ιουνίου 2012, ο Nouriel Roubini, Αμερικανός οικονομολόγος, δήλωνε «πως εξαρτάται η αντίδραση της Ευρώπης, από το εάν οι Έλληνες ψηφίσουν εναντίον του ευρώ» (δηλαδή εκτός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή όχι) και πρόσθεσε: «Πάντως προειδοποιώ να μην σταματήσει η χορήγηση βοήθειας, διότι αν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα τρομάξουν οι επενδυτές. Στη συνέχεια Πορτογάλοι, Ισπανοί και Ιταλοί θα συρρεύσουν στις τράπεζες για να σηκώσουν τις καταθέσεις τους. Γεγονός που σημαίνει ότι όποιος τραβήξει την "πρίζα" στους Έλληνες, θα προκαλέσει την ολική διάλυση της ευρωζώνης».
Τελικά, δυστυχώς, οι Έλληνες ψηφοφόροι «τσίμπησαν» στη διασπορά τρομοκρατικών διλημμάτων της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και έδωσαν τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης στους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη.
Εύχομαι, όσοι εκ των Συνελλήνων επέλεξαν να ψηφίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να μην το μετανιώσουν πολύ σύντομα!!.
Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος

Σχόλια