Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Γερμανία: δικαστική απόφαση μπορεί να εμποδίσει τη δημιουργία Ταμείου Βοηθείας της ΕΕ

Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας αποφάσισε ότι η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ δεν έλαβε υπ’ όψη της τη γνώμη του Κοινοβουλίου σχετικά με το ζήτημα του μηχανισμού δημιουργίας του Ταμείου Βοήθειας της ευρωζώνης, του λεγόμενου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSΜ), ο οποίος πρέπει να βοηθήσει την Ευρώπη να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.

Ο ESM καλείται να αντικαταστήσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Οικονομικής Σταθερότητας (EFSF), που δημιουργήθηκε το 2010 για την υποστήριξη των κρατών της ευρωζώνης. Υπήρχε η εκτίμηση ότι το Ταμείο βοήθειας θα αρχίσει να λειτουργεί από τον Ιούλιο αυτής της χρονιάς, όμως οι νομοθέτες πολλών χωρών-μελών της ευρωζώνης έως και σήμερα δεν επικύρωσαν τη συμφωνία για τη δημιουργία του. Η απόφαση του δικαστηρίου μπορεί να δέσει τα χέρια της Άνγκελας Μέρκελ, η οποία θα υποχρεωθεί να συνεννοηθεί για τις αποφάσεις της με τους πολιτικούς της αντιπάλους. Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου έπεσε μετά τις πληροφορίες για την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου.
http://greek.ruvr.ru/2012_06_19/78608723/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.