Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

Ο Νταβούτογλου κατηγορεί την Ελλάδα..ότι δεν προστατεύει τα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Θράκης

Γράφει η TODAY'S ZAMAN σε σημερινό της άρθρο...
Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι η Ελλάδα παρέβη τις υποχρεώσεις της Συνθήκης της Λωζάνης, η οποία ορίζει τα δικαιώματα των μειονοτήτων.
Σε απάντηση του σε γραπτή κοινοβουλευτική ερώτηση που υπέβαλε πρόσφατα ο Οσμάν Κοροτούρκ,
του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), σχετικά με την προσέγγιση της κυβέρνησης για τις παραβιάσεις που αντιμετωπίζει η "τουρκική μειονότητα" που ζει στην Ελλάδα, δήλωσε ο Νταβούτογλου:
«Ο μεγάλος αριθμός των περιπτώσεων στις οποίες η Ελλάδα βρέθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου [ΕΔΔΑ] - η έσχατη λύση μετά την εξάντληση των εσωτερικών ενδίκων μέσων - αποτελεί σαφή ένδειξη της άδικης μεταχείρισης στην Ελλάδα της "τουρκικής μειονότητας" ».
Ο Νταβούτογλου υπογράμμισε ότι το πρώην άρθρο 19 του ελληνικού κώδικα ιθαγένειας, η οποία ήταν σε ισχύ μεταξύ 1959 και 1998, αναφέρει: «Ένα άτομο μη-ελληνικής εθνικής καταγωγής φεύγοντας από την Ελλάδα χωρίς την πρόθεση να επιστρέψει, μπορεί να χάσει την ελληνική υπηκοότητα », το οποίο είναι ένα σαφές παράδειγμα των διακρίσεων εις βάρος εθνοτικών μειονοτήτων.
Υπενθυμίζοντας ότι χιλιάδες άνθρωποι από την "τουρκική μειονότητα" που ζουν στη Δυτική Θράκη έχουν πέσει θύματα από την απώλεια όλων των δικαιωμάτων τους ως Έλληνες πολίτες, ο Νταβούτογλου πρόσθεσε ότι αν και το περίφημο άρθρο 19 καταργήθηκε εδώ και πολύ καιρό, από την κατάργησή του δεν έχει αναδρομική ισχύ, χιλιάδες εξακολουθούν να μην είναι σε θέση να ανακτήσουν την ελληνική ιθαγένεια τους, άδικα μακριά από τις ελληνικές αρχές, και δεν τους έχει καταβληθεί καμία αποζημίωση.
Ο Νταβούτογλου υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν περιμένει τίποτα σε αντάλλαγμα για τα μεγάλα βήματα που λαμβάνονται για τη βελτίωση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία και θεωρεί ότι αυτές οι βελτιώσεις να είναι τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και η ελευθερία της θρησκείας. "Εμείς δεν απαιτούμε την εφαρμογή της αρχής της αμοιβαιότητας, όσον αφορά την επέκταση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι παραμελούμε την προστασία των δικαιωμάτων της "τουρκικής μειονότητας". Φέραμε το θέμα σε αρκετές συναντήσεις με Έλληνες ομολόγους μας », είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.