Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλών Εφήβων


ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ
ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ


«Θέλουμε τη φρέσκια ματιά των νέων, το κριτικό πνεύμα τους,
την αμφισβήτησή τους, τις καινοτόμες προτάσεις τους»


Τη θεσμοθέτηση Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλών Εφήβων στα πρότυπα της Βουλής των Εφήβων πρότεινε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας στο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στη Λάρισα.
«Θέλουμε τους νέους συνδιαμορφωτές της πολιτικής της περιφέρειας Θεσσαλίας. Τους θέλουμε συμμέτοχους στις αποφάσεις. Θέλουμε τη φρέσκια ματιά τους, το κριτικό πνεύμα τους, την αμφισβήτησή τους, τις καινοτόμες προτάσεις τους», τόνισε ο κ. Κώστας Αγοραστός.
Όπως εξήγησε βασικός στόχος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλών Εφήβων είναι να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των νέων στα κοινά, να συνδράμει στο να αποκτήσουν Θεσσαλική συνείδηση, να τους ενθαρρύνει στο να μυηθούν στις αξίες, τις πρακτικές και τις δυσκολίες της δημοκρατίας, ως τρόπου συλλογικής διαβούλευσης και διακυβέρνησης, όπως άλλωστε συμβαίνει με την Βουλή των Εφήβων.
Ο κ. Κώστας Αγοραστός εξέφρασε την άποψη η επιλογή των Εφήβων – Μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου να γίνεται από επιτροπή αδιαμφισβήτητου κύρους αποτελούμενη από ανθρώπους του πνεύματος και των γραμμάτων. Είπε ακόμη ότι τα πρακτικά των συζητήσεων θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της περιφέρειας Θεσσαλίας και θα διανέμονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
ΔΕΛΤΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ
(3/10/2010)



Στους Δήμους Οιχαλίας και Φαρκαδόνας ο Κώστας Αγοραστός

Ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, αύριο Δευτέρα 4 Οκτωβρίου το απόγευμα θα επισκεφθεί στις 19.00 την Οιχαλία, στις 20.00 το Γριζάνο και στις 20.45 το Ζάρκο.




Σχόλια