Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

Αντί η Υπουργός να “τετραγωνίσει τον κύκλο”, όπως υποσχέθηκε αναφορικά με τα τιμολόγια της ΔΕΗ, τελικά έκανε “μια τρύπα στο νερό”

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, σχετικά με την απόφαση για αναδιάρθρωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι λογιστικές αλχημείες της Υπουργού για τα νέα τιμολόγια μέσης και χαμηλής τάσης της ΔΕΗ δεν απέτρεψαν τις σημαντικές αυξήσεις των τιμολογίων. Αντιθέτως μάλιστα! Σηματοδοτούν ακόμα μεγαλύτερη πίεση στα ήδη μειωμένα εισοδήματα των καταναλωτών.
Είναι προφανές ότι οι επιβαρύνσεις που επεφύλαξε για τους πολλούς η κυβέρνηση –παρά την δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού για πάγωμα των τιμολογίων- δεν μπορούν να αντισταθμιστούν από τις ελάχιστες και για ελάχιστους, “επικοινωνιακές” μειώσεις.
Η σημερινή αύξηση των τιμολογίων είναι συνέχεια της φοροεπιδρομής που ξεκίνησε η κυβέρνηση του Μνημονίου με την –για πρώτη φορά- επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ηλεκτρική ενέργεια, την επιβολή –για πρώτη φορά- του φόρου ΔΕΤΕ υπέρ των τελωνειακών, τον υπερδεκαπλασιασμό του τέλους υπέρ ΑΠΕ και τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στον ΦΠΑ.
Αντί η Υπουργός να “τετραγωνίσει τον κύκλο”, όπως υποσχέθηκε αναφορικά με τα τιμολόγια της ΔΕΗ, τελικά έκανε “μια τρύπα στο νερό”, αφήνοντας απροστάτευτους τους καταναλωτές.
Οι επερχόμενες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα είναι “γροθιά στο στομάχι” για το χειμαζόμενο οικογενειακό εισόδημα και βυθίζουν την οικονομία σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.