«Να δημοπρατηθούν τώρα τα Μεσογειακά Χωριά»

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ



-Επανέλαβε ότι είναι υπέρ της διεξαγωγής αθλημάτων σε Τρίκαλα – Καρδίτσα και αποκάλυψε δήλωση του κ. Παπατόλια ως νομάρχη Μαγνησίας που ήταν αντίθετος

Την ξεκάθαρη και σταθερή θέση του υπέρ της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 σε Λάρισα και Βόλο με την διεξαγωγή κάποιων αθλημάτων σε Τρίκαλα – Καρδίτσα επανέλαβε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός κατά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο κ. Γιώργο Κολέτσο και τη διευθύνουσα σύμβουλο κα Φανή Κουτρουμπά της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων 2013.
«Εδώ και χρόνια έχω δηλώσει και εμμένω στη θέση μου ότι με λίγα πρέπει να κάνουμε πολλά και όχι το αντίθετο, όπως δυστυχώς συνέβη με τους Ολυμπιακούς του 2004», σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός και προέτρεψε «να εκμεταλλευτούμε ως Θεσσαλοί τη μοναδική ευκαιρία συντονισμένης τουριστικής προβολής της περιφέρειάς μας ιδιαίτερα στους τομείς του θρησκευτικού, πολιτιστικού, εκπαιδευτικού, χειμερινού, συνεδριακού, θαλάσσιου τουρισμού, του αγροτουρισμού και του τουρισμού υγείας.
Οι Μεσογειακοί μπορούν να έχουν προστιθέμενη αξία για την Θεσσαλία εφ’ όσον κινηθούμε έξυπνα, διορατικά, γρήγορα», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει το συντομότερο στη δημοπράτηση των αναγκαίων έργων και ιδίως των Μεσογειακών Χωριών.
«Όσο πιο πίσω μεταθέτει τα έργα, τόσο περισσότερο αυξάνεται το κόστος τους και αυτό δεν είναι αποδεκτό στη σημερινή συγκυρία», επισήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός σημειώνοντας ιδιαίτερα την αναγκαιότητα «να ληφθεί μέριμνα για τη μεταμεσογειακή χρήση των υποδομών κατά τρόπον ώστε να μην επιβαρυνθεί το Δημόσιο, άρα ο Έλληνας πολίτης».
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στις «αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις που εξέφραζε ο κυβερνητικός υποψήφιος κ. Παπατόλιας σχετικά με την διεξαγωγή αθλημάτων στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα».
Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε, στις 13 Φεβρουαρίου 2008 ο κ. Παπατόλιας έλεγε σύμφωνα με ρεπορτάζ των εφημερίδων ότι «προσωπικά έχω εκφράσει δημόσια, με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, την αντίθεσή μου στη διάσπαση των αθλημάτων των Μεσογειακών Αγώνων».
Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα, στις 9 Φεβρουαρίου 2010 ο κ. Παπατόλιας μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Τρικκαίων Μιχ. Ταμήλο και τον νομάρχη Τρικάλων Ηλ. Βλαχογιάννη, στα Τρίκαλα, μίλησε για την ανάγκη αξιοποίησης όλων των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών σε επίπεδο Θεσσαλίας για τη διάχυση των δραστηριοτήτων του 2013, «με διασπορά ακόμη και των αθλημάτων», όπως είπε.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΛΤΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ
(4/10/2010)


Ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, αύριο Τρίτη 5 Οκτωβρίου το πρωί στις 10.15 θα βρίσκεται στο Βόλο όπου θα συναντηθεί με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κων/νο Γουργουλιάνη.

Σχόλια