«Να μάθουμε κόστη και...ονόματα που θα εμπλακούν στην τουριστική και πολιτιστική προβολή της Δυτικής Ελλάδος»

Διαφημιστικές εταιρείες, ονόματα και αναλυτικά κόστη στο επικείμενο πάρε-δώσε για την τουριστική και πολιτιστική προβολή των Περιφερειών, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, ζητά ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο. Το κόστος υλοποίησης του διαφηφιμιστικού προγράμματος και για τις τρεις Περιφέρειες ανέρχεται στα 1.500.000 ευρώ. Πέρα από το κοινό πρόγραμμα, οι τρεις Περιφέρειες θα υλοποιήσουν ξεχωριστά προγράμματα τουριστικής- πολιτιστικής προβολής.
Ειδικότερα, η κοινή συντονισμένη τουριστική προβολή των Περιφερειών θα κινηθεί πάνω σε τρεις άξονες: «Ο δρόμος του πολιτισμού» (μνημεία, μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.ά.), «ο δρόμος της θάλασσας» (λιμάνια, αγκυροβόλια, τόποι φυσικού κάλλους κ.ά.) και «ο δρόμος του κρασιού» (κοινό προϊόν και για τις τρεις Περιφέρειες). Στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής προβλέπεται μεταξύ άλλων η εγκατάσταση ψηφιακών συστημάτων που θα παρέχουν πληροφορίες, η ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων στην ευρύτερη περιοχή μέσω της προβολής τους από multimedia καθώς και η προβολή τοπικών προϊόντων και βιοτεχνιών.
Ο Αχαιός Βουλευτής ερωτά τον Υπουργό με ποια διαδικασία θα γίνει η επιλογή των διαφημιστικών γραφείων και ποια είναι εκείνα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Επίσης, ζητά να απαντήσει ο Υπουργός ποιοι δημοσιογράφοι έχουν επιλεγεί και με ποια διαδικασία έγινε η επιλογή τους, για πόσο χρονικό διάστημα και ποια θα είναι η αμοιβή τους και να καταθέσει ονομαστική λίστα με τους δημοσιογράφους και τα έγγραφα από τα οποία προκύπτει η αμοιβή τους.

Ο κ. Νικολόπουλος ρωτά επίσης τι ποσό διατίθεται για κάθε δράση και τι ποσό διατίθεται στα τοπικά ΜΜΕ, στα αθηναϊκά και του εξωτερικού. Τέλος καλεί τον Υπουργό να απαντήσει ποιοι είναι οι εξωτερικοί συνεργάτες και ποιες είναι οι εταιρείες και να καταθέσει τη σχετική λίστα καιθώς και τι χρονικό διάστημα θα διαρκέσει η προβολή.

Σχόλια