Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Δεν έδωσαν "ΠΑΣΟ" στους πρωτοετείς Φοιτητές.

ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θεσσαλονίκη , 05/10/2010
Δυναμική παρέμβαση σε ένα θέμα που αφορά ολόκληρη την Νεολαία της Ελλάδος και ειδικότερα τους πρωτοετείς φοιτητές έκανε στην Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης. Συγκεκριμένα σε ερώτησή του προς τους Υπουργούς Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Διαμαντοπούλου Άννα αλλά και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππα Δημήτριο αντίστοιχα ανέφερε τα εξής :
‘’ Την τελευταία μέρα του Σεπτεμβρίου έληξαν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας χωρίς όμως να χορηγηθούν και τα φοιτητικά ΠΑΣΟ όπως θα έπρεπε στους 84.000 πρωτοετείς φοιτητές, με εξαίρεση το ΑΠΘ το οποίο εξ ιδίων πόρων κατέβαλε στον ΟΑΣΑ τα οφειλόμενα προκειμένου να εξασφαλίσει στους νεοεισαχθέντες φοιτητές τα ΠΑΣΟ. Σε μια περίοδο που το κόστος διαμονής και επιβίωσης των φοιτητών έχει εκτοξευτεί στα ύψη έρχεται ακόμη μια επιβάρυνση να προστεθεί στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ τα οφειλόμενα του Υπουργείου Παιδείας προς τον Οργανισμό, καθυστερούν την έκδοση και αποστολή των δελτίων προς τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.’’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.