Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Διπλασιάζεται το κόστος του ενεργειακού πιστοποιητικού για τους ιδιοκτήτες

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Ν.Δ., βουλευτής Β’ Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της ΝΔ, βουλευτής Βοιωτίας, Μιχάλης Γιαννάκης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση για το ενεργειακό πιστοποιητικό:

«Η κυβέρνηση, για ανεξήγητους λόγους, αποφάσισε σε περίοδο κρίσης να αυξήσει το κόστος του ενεργειακού πιστοποιητικού για τους ιδιοκτήτες. Από τον Ιανουάριο του 2011, οι ιδιοκτήτες που θα πωλούν ή θα ενοικιάζουν το σπίτι τους ή το διαμέρισμά τους – και είναι υποχρεωμένοι με βάση την κοινοτική νομοθεσία να έχουν ενεργειακή πιστοποίηση – θα αποκτούν το σχετικό ενεργειακό πιστοποιητικό με κόστος διπλάσιο από αυτό που προέβλεπε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, προβλέπεται ότι για πολυκατοικίες, όταν η επιθεώρηση αφορά σε τμήμα κτιρίου (ξεχωριστή ιδιοκτησία), η αμοιβή θα είναι 2 ευρώ ανά τ.μ. με ελάχιστη τα 150 ευρώ. Όταν η επιθεώρηση αφορά στο σύνολο του κτιρίου η αμοιβή καθορίζεται σε 1 ευρώ ανά τ.μ. με ελάχιστη τα 200 ευρώ. Για μονοκατοικίες η αμοιβή καθορίζεται στα 1,5 ευρώ ανά τ.μ. με ελάχιστη τα 200 ευρώ. Με άλλα λόγια για ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. το ελάχιστο κόστος της ενεργειακής επιθεώρησης διαμορφώνεται σε 200 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία πέρυσι, σε εποχές προ Μνημονίου, είχε ορίσει ότι η ανώτατη αμοιβή θα ήταν 1 ευρώ ανά τ.μ.

Είμαστε όλοι υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και της εξοικονόμησης ενέργειας. Αλλά είμαστε εναντίον της πολιτικής που πολλαπλασιάζει αδικαιολόγητα τα βάρη για τους πολλούς, προς όφελος μόνο όσων κάνουν τις ενεργειακές επιθεωρήσεις. Την ώρα της μεγαλύτερης μεταπολιτευτικής κρίσης είναι διπλή υποχρέωση της κυβέρνησης να υπηρετεί το συμφέρον των πολλών και ανυπεράσπιστων Ελλήνων πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.