Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Τα αποκαλυπτήρια του ψεύδους

Το βραβείο ήρθε από τους Γερμανούς για την ειλικρίνειά του... Ήταν πράγματι απολύτως ειλικρινής ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου όταν έλεγε στον πρώην Γερμανό υπουργό Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ ότι «δεν ξέρει πλέον αν θέλει να κερδίσει τις εκλογές».

Ήταν Ιανουάριος του 2009, όπως γράφει στο βιβλίο του ο σοσιαλιστής πολιτικός, όταν εξηγούσε στον αρχηγό τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης ποια θα είναι η τύχη της Ελλάδας.

Είναι φανερό, πλέον, ασχέτως επισημάνσεων, διαψεύσεων και καταγγελιών του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι ο Γ. Παπανδρέου και οι περί αυτόν γνώριζαν. Γνώριζαν την κατάντια της ελληνικής οικονομίας για την οποία εγκαίρως είχε μιλήσει ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής λέγοντας προεκλογικά την αλήθεια. Και παρά ταύτα είπαν συνειδητά ψέματα στον ελληνικό λαό. Και αυτός ευκολόπιστος τους πίστεψε και τους έδωσε τη νίκη στις εκλογές.

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ εν γνώσει του παραπληροφορούσε τον ελληνικό λαό με το περίφημο πλέον «χρήματα υπάρχουν». Και το μεγάλο ερώτημα είναι: Μα καλά, κατά την προεκλογική περίοδο είπε ένα ψεματάκι, αθώο... για να κερδίσει. Αφού ήξερε καλά το πρόβλημα γιατί καθυστέρησε να πάρει τις αποφάσεις που έπρεπε, με συνέπεια να φθάσουμε στο μνημόνιο; Αυτό είναι το αμείλικτο ερώτημα που τίθεται πλέον και θα πρέπει να απαντηθεί με τον ένα ή άλλο τρόπο, μετά και την έκδοση του αποκαλυπτικού βιβλίου του Γερμανού πρώην υπουργού Οικονομικών.

Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα πρέπει να βάλει τα πράγματα στη θέση του. Μόνον έτσι θα ξεφύγει από τη σημερινή μιζέρια, την καταθλιπτική κατάσταση στην οποία τον έχουν υποχρεώσει να βρίσκεται.

Το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην εξουσία προσποιούμενο πλήρη άγνοια της κατάστασης. Σήμερα δεν μπορεί πλέον να κρυφθεί. Και ο πλέον αδαής πολίτης είναι ενημερωμένος για όλα όσα συμβαίνουν γύρω του. Τα νιώθει καθημερινά στο πετσί του.

http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=13381&catid=7
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.