Αφού η Γερμανική Βουλή αποφάσισε, η Ελληνική τι δουλειά έχει;

Ό,τι αποφάσισε χθες η Γερμανική Βουλή, όλα έγιναν αποδεκτά στην κατ΄ ευφημισμό Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, για να αποδειχθεί πλέον, το ποιος είναι το απόλυτο αφεντικό στην ΕΕ. Τώρα, εδώ στην Ψωροκώσταινα, θα πρέπει να παιχτεί το γνωστό θέατρο των διλημμάτων, των διακυβευμάτων και των πολιτικών εκβιασμών, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου οι βουλευτές του να πάνε δήθεν με «βαριά» καρδιά, να ψηφίσουν την οριστική και μόνιμη υποδούλωση της χώρας, στους Γερμανούς κατακτητές.
Πάλι θα έχουμε μελοδραματικές και δακρύβρεχτες ομιλίες από τους συνήθεις διαφωνούντες, οι οποίοι θα ορκίζονται ότι...
αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θα το κάνουν και όλες αυτές τις πολιτικές γελοιότητες. Από την άλλη πλευρά, οι θεατράνθρωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, θα ρίχνουν ως «τζάμπα μάγκες», κεραυνούς διαφωνιών και μετά το πέρας της ψηφοφορίας, όλοι μαζί θα πάνε στο ταμείο να πληρωθούν για την θεατρική τους παράσταση, από τα δικά μας δυστυχώς χρήματα.  
 
Βρε μάγκες όλων των κομμάτων. Αφού έτσι αποφάσισε ο Γερμανός κατακτητής, μπορεί ο υπόδουλος Έλληνας (που εσείς τον καταντήστε έτσι) να κάνει αλλιώς; Εσείς λοιπόν τι παριστάνετε τώρα; Είτε παραιτηθείτε όλοι μαζί και εξαφανιστείτε, είτε συμφωνείστε όλοι μαζί και σταματήστε να μας δουλεύετε άλλο και να μας διχάζετε. Είδατε πως αποφάσισαν οι Γερμανοί όλοι μαζί για τα συμφέροντα της Γερμανίας;;; Πάρτε τουλάχιστον ένα μάθημα…

Αναρωτιόμαστε όμως: Μπορείτε να πείτε ένα νέο «ΟΧΙ» στον Γερμανό κατακτητή;
Αν μπορείτε και δεν έχει τίποτα κρυφά χαρτιά στα χέρια της η Μέρκελ, εδώ είναι ο λαός να αναλάβει τις ευθύνες του.
Ζητείστε μας να πάρουμε εμείς την απόφαση.
Εμείς (ο λαός) εξάλλου πολεμήσαμε τότε για να υπερασπιστούμε το «ΟΧΙ» του 1940. Ήμασταν εδώ, δεν ήμασταν στο εξωτερικό να αντιστεκόμαστε εκ του ασφαλούς, όπως κάποιοι «ηγέτες» μας.
Αλλά που να τολμήσετε!!!
Είναι και αυτές οι πολιτικές καριέρες ντε!!! 
hassapis-peter

Σχόλια

  1. Συμφωνώ να πούμε ΟΧΙ. Μετά τι ?

    Οι επιλογές του μετά είναι απλές :
    1/ Οριστική και ανεξέλεγκτη πτώχευση
    2/ Εξοδο από την Ευρωζώνη και επιστροφή σε υποτιμημένο εθνικό νόμισμα

    Διαλέξτε και κάντε προτάσεις, όχι ανεύθυνες κριτικές

    Και για όσους βιάζονται με τις εύκολες απαντήσεις και κριτικές.
    Οτι έγινε έγινε έγινε και οι ευθύνες των κυβερνούντων είναι γνωστές και πέρασαν ήδη στην ιστορία

    Το ποτάμι όμως δεν γυρίζει ποτέ πίσω και πρέπει να γίνουμε ρεαλιστές και πραγματιστές με λύσεις που μπορούν άμεσα να είναι εφαρμόσιμες και αποδοτικές στη μέιωση του σημερινού χρέους που τρέχει με σχεδόν 140 %, στην μείωση των ελλειμάτων που είναι κοντά στο 9,5 % και στην θετική αύξηση της ανάπτυξης που σήμερα είναι στο -4 %.

    Όποιος έχει λύσεις, χωρίς κούρεμα, να βγεί να τις πεί, γιατί κουραστήκαμε με τη βερμπαλιστική κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αλήθεια ότι έχουμε μπερδευτεί με οικονομικούς όρους που δεν καταλαβαίνουμε, αντικρουόμενες απόψεις ειδικών που μαζί με τις κυβερνητικές αποφάσεις μας δημιουργούν πρόβλημα. Έπεσε στην αντίληψή μου το παρακάτω άρθρο Έλληνα οικονομολόγου στην Αμερική που από μιά πρώτη ματιά διευκρινίζει αρκετά θέματα. Γνωρίζω ότι ετοιμάζει και την ελληνική έκδοση του. Προς το παρόν επισυνάπτω για όσους ενδιαφέρονται το αγγλικό κείμενο.
    http://www.socsci.uci.edu/~sskaperd/SkaperdasMythsWP1011.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η επόμενη λύση είναι ξύρισμα και αποτρίχωση.
    Οι φαλακροί θα εξαιρεθούν από τα επόμενα μέτρα του παστοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.