Η ζωή της άλλης στο Δημόσιο

Στέφανος Χίος
Η ηθοποιός Ευδοκία Ρουμελιώτη γνωστή τηλεοπτικά ως «Ελπίδα» βγάζει διπλό μεροκάματο από τα άδεια (!) ταμεία του κράτους
Ηθοποιός σημαίνει φως, τέχνη, θυσίες, στέρηση. Εάν συνοδεύεται όμως και από μια θέση στο Δημόσιο, τότε υπάρχει σαφώς μεγαλύτερη επαγγελματική ασφάλεια και σιγουριά.
Στην Ελλάδα του ενός εκατομμυρίου ανέργων και των 3.000.000 νεόπτωχων, ακόμα και οι λαμπροί σταρ της τηλεόρασης απολαμβάνουν την «καβάντζα» του Δημοσίου. Αυτό φαίνεται να ισχύει και στην περίπτωση της καταξιωμένης «Ελπίδας» του δημοφιλέστατου σίριαλ «Η ζωή της άλλης» Ευδοκίας Ρουμελιώτη, που έχει σαρώσει στις μετρήσεις της AGB. Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η κυρία Ρουμελιώτη με τη διαπιστωτική πράξη 101 με ημερομηνία 3-1-2011 περί μεταφοράς από 1-1-2011 όλων των υπαλλήλων (μονίμων και με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου) των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων στην Περιφέρεια Αττικής καταλαμβάνει θέση στη βαθμίδα Γ, προσόντων ΔΕ (Δημόσιας Εκπαίδευσης) με ειδικότητα «Διοικητικού-Λογιστικού».
Αρα όταν η διάσημη πρωταγωνίστρια Ευδοκία Ρουμελιώτη ξεκαθάριζε προσφάτως σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ότι «με 1.000 ευρώ από τη δουλειά μου στο Εθνικό Θέατρο περνάω μια χαρά» προφανώς εννοούσε ότι περνάει μια χαρά συνυπολογιζόμενης και της θέσης της στην Περιφέρεια Αττικής του λαοπρόβλητου στελέχους του ΠΑΣΟΚ και φίλου της πρώην πρωθυπουργικής αυλής, περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού. Το ερώτημα είναι: Με απασχόληση στο Εθνικό Θέατρο (η κυρία Ρουμελιώτη εμφανίζεται στο έργο του Παύλου Μάτεσι «Ο βασιλικός» σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου), την ώρα που η κρατική σκηνή επιχορηγείται με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου με 2.000.000 ευρώ (χρήματα Ελλήνων πολιτών), πόσο ηθικό είναι τελικά για ένα «πρότυπο και είδωλο» (όπως διαβάζουμε σε σχόλια φανατικών φίλων της ηθοποιού στη σελίδα της στο facebook) να κρατάει μία ακόμα θέση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα; Το παράδειγμα δεν αφορά αποκλειστικά την κυρία Ρουμελιώτη. Αφορά διασταλτικά πολίτες Α’ κατηγορίας που έχουν τη δυνατότητα να ζουν άνετα (εάν δεν κάνουμε λάθος η ηθοποιός ζει στην Πολιτεία με τον μέλλοντα σύζυγό της, γνωστό επιχειρηματία, και έχει πρόσθετες απολαβές από μισθολόγιο σε σίριαλ υψηλής τηλεθέασης). Παρεμφερές θέμα που είχε δημιουργήσει ντόρο πριν από λίγο καιρό ήταν η είδηση ότι ευκατάστατοι του θεάματος και της πολιτικής διεκδικούσαν (νομίμως) και εισέπρατταν το επίδομα τριτέκνων.
Το θέμα της εργασίας της Ευδοκίας Ρουμελιώτη στην Περιφέρεια Αττικής αποκάλυψε στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ της Ν.Δ. Ανατολικής Αττικής και υποψήφιος βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής Αδαμάντιος (Μάκης) Γάκης. «Είναι από τις περιπτώσεις που δικαίως αναρωτιόμαστε όλοι οι πολίτες σε εποχές χρεοκοπίας εάν το νόμιμο είναι και ηθικό και ειδικά για δημόσιο πρόσωπο. Την ώρα που κάποιοι δεν έχουν να φάνε, κάποιοι άλλοι έχουν δύο μισθούς στο Δημόσιο και έναν στον ιδιωτικό, για τον οποίο βέβαια δεν μας πέφτει λόγος. Επιπλέον η συγκεκριμένη υπάλληλος έχω πληροφόρηση ότι έχει πολύ καιρό να πάει στην εργασία της» σημείωσε ο κ. Γάκης.
«Εχω πάρει άδεια άνευ αποδοχών»
«Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα» απάντησε στη «δημοκρατία» η ηθοποιός Ευδοκία Ρουμελιώτη σε σύντομη επικοινωνία που είχαμε μαζί της. «Πράγματι διορίστηκα στα 19 μου στο Δημόσιο. Την περίοδο 2001-2004 πήρα άδεια άνευ αποδοχών. Στη συνέχεια συνδύαζα γυρίσματα και εργασία. Πριν από πέντε μήνες πήρα πάλι άδεια άνευ αποδοχών». Στο ερώτημά μας γιατί δεν παραιτήθηκε εάν θεωρεί ότι υφίσταται ζήτημα, η κυρία Ρουμελιώτη απέδωσε την παραμονή της «στην αβεβαιότητα του επαγγέλματος» και στην ανάγκη για ασφαλιστική κάλυψη. Επίσης από το φιλικό περιβάλλον της ηθοποιού έγινε γνωστό ότι «η Ευδοκία έχει να πάρει χρήματα από το Δημόσιο πάνω από 6-7 χρόνια και σε λίγο καιρό λόγω της θέσης της θα βγει αναγκαστικά στην εργασιακή εφεδρεία».
Εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"


Σχόλια