Ψευτοδιλήμματα και ωμός εκβιασμός..«Η Ελλάδα θα πρέπει να αφήσει το ευρώ, αν δεν συμφωνηθεί η δεύτερη διάσωση»

Διαβάστε το πως προσπαθούν να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη και να εξασφαλίσουν με ψευτοδιλήμματα και ωμούς εκβιασμούς την στήριξη λαίλαπας νέων μέτρων...
Karolina Tagaris και Ingrid Melander, Reuters
«Η Ελλάδα θα πρέπει να αφήσει το ευρώ, αν δεν συμφωνηθεί η δεύτερη διάσωση»
H Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη, αν αποτύχει να πετύχει μια συμφωνία σχετικά με ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης 130 δις €, με τους διεθνείς δανειστές της, ανέφερε ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ήταν μια ασυνήθιστα δημόσια ωμή-σκληρή προειδοποίηση
από μια “εμπόλεμη” χώρα, με στόχο την απόκτηση εσωτερικής στήριξης για τα σκληρά μέτρα και ενδεχομένως και από τους δανειστές .
"Η συμφωνία διάσωσης πρέπει να υπογραφεί αλλιώς θα είμαστε έξω από τις αγορές, έξω από το ευρώ” είπε στο ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Παντελής Καψής. «Η κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη».
Η Ελλάδα δίνει μάχη ενάντια στο χρόνο για να συμφωνήσει με την ΕΕ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τους ιδιώτες ομολογιούχους, σχετικά με τις λεπτομέρειες του σχεδίου διάσωσης πριν από μια σημαντική εξαγορά ομολόγων το Μάρτιο. Οι κίνδυνοι χρεοκοπίας είναι υπαρκτοί, εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι την ημερομηνία αυτή.
Η Αθήνα και οι εταίροι στην ΕΕ έχουν επανειλημμένως αποκλείσει το σενάριο εξόδου από το ευρώ, το οποίο θα μπορούσε να σύρει την χώρα βαθύτερα στην κρίση.
Αλλά κορυφαίοι 'Ελληνες αξιωματούχοι, οι οποίοι πρέπει να προωθήσουν μη δημοφιλείς μεταρρυθμίσεις για να εδραιώσουν τη συμφωνία διάσωσης, έχουν προειδοποιήσει τις τελευταίες ημέρες ότι η επιστροφή στην δραχμή θα ήταν "κόλαση" και ότι η χώρα πρέπει να επιμείνει σε λιτότητα για να το αποφύγει.
Οι επιθεωρητές της τρόϊκας αναμένονται στην Αθήνα αυτό το μήνα για να συμπληρώσουν το νέο σχέδιο διάσωσης, που συμφωνήθηκε κατ 'αρχήν από τους ηγέτες της ΕΕ τον Οκτώβριο για την αποφυγή μιας ελληνικής χρεοκοπίας και έξοδου από το ευρώ.
Οι “δημοσκοπήσεις” δείχνουν ότι οι Έλληνες εκλογείς θέλουν η κυβέρνηση να κάνει ό, τι χρειάζεται για να παραμείνουν στη ζώνη του ευρώ, ακόμη και αν διαφωνούν με τις μεταρρυθμίσεις λιτότητας.
Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει επιπλέον μέτρα λιτότητας για να αναπληρώσει τις δημοσιονομικές αποκλίσεις του περασμένου έτους, ο κ. Καψής, δήλωσε: "Θα δούμε, θα μπορούσε να υπάρξει ανάγκη για επιπλέον μέτρα.."
Οι συνομιλίες με τους τραπεζίτες για μια συμφωνία ανταλλαγής χρέους, που αποτελεί βασικό στοιχείο του σχεδίου διάσωσης είναι ιδιαίτερα δύσκολη.
"Οι επόμενοι 3-4 μήνες είναι οι πιο κρίσιμοι και αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης αυτής της κυβέρνησης” δήλωσε ο κ. Καψής.
Ο Πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, δήλωσε στην ομιλία του την παραμονή του νέου έτους ότι, “ η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει στις μεταρρυθμίσεις της για να παραμείνει στο ενιαίο νόμισμα”.


Σχόλια

  1. Ενάντια στην κατατρομοκράτηση ένας στους τρεις Έλληνες είμαστε υπέρ της επιστροφής στην δραχμή.
    Αυτό το ποσοστό δίνεται στις δημοσκοπήσεις με κάθε επιφύλαξη για την αντικειμενικότητά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.