Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Στον αέρα το PSI ;;;

Συμφωνα με το europeanvoice ...
Μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), λέει ότι το σχέδιο για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη μείωση του δημόσιου χρέους στην Ελλάδα θα πρέπει να αναβληθεί.
Ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
δήλωσε ότι, η πολιτική της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα (PSI) στo κούρεμα του τεράστιου δημόσιου χρέος της Ελλάδας θα πρέπει να εγκαταλειφθεί.
To στέλεχος της ΕΚΤ που αντιτίθεται στο σχέδιο PSI, υποστηρίζοντας ότι θα οδηγούσε σε απώλεια της εμπιστοσύνης στις αγορές κυβερνητικού χρέους της ευρωζώνης.
Αίσθηση προκαλεί πάντως η παρέμβαση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Αθανάσιου Ορφανίδη, ο οποίος σε σημερινό του άρθρο του στην εφημερίδα «Financial Times» προτείνει την ακύρωση της απόφασης για συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη διάσωση της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τον κ. Ορφανίδη, «η ακύρωση της απόφασης για συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα θα συμβάλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης».
Ο Κύπριος κεντρικός τραπεζίτης εντοπίζει λάθη στις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών στις συνόδους κορυφής του Οκτωβρίου 2010, του Ιουλίου 2011 και του Οκτωβρίου 2011 και υποστηρίζει την αναθεώρηση της απόφασης για το PSI, «η οποία έχει συμβάλει στη διάβρωση της εμπιστοσύνης στη ζώνη του ευρώ».
«Η ακύρωση της απόφασης για την Ελλάδα θα ανέβαζε το κόστος χρηματοδότησης για την ελληνική κυβέρνηση, αλλά με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη ζώνη του ευρώ θα μειωθεί το κόστος χρηματοδότησης των άλλων κρατών της ζώνης του ευρώ», εξηγεί. Επισημαίνει ακόμη ότι η αντιστροφή της απόφασης για το ελληνικό PSI θα ωφελήσει τη ζώνη τού ευρώ στο σύνολό της, ενώ, όπως αναφέρει, «ένα 30ετές δάνειο στην Ελλάδα με χαμηλό επιτόκιο θα μπορούσε να συνοδεύσει την ακύρωση της απόφασης για το ελληνικό PSI, ώστε το κόστος χρηματοδότησης για τη χώρα να παραμείνει τόσο χαμηλά όσο προβλέπεται σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.