Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

ΘΑ κάνουμε το παν, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ώστε να είναι οι καλύτεροι δυνατοί Μεσογειακοί Αγώνες

Ποιος το είπε αυτο ;
O σημερινός πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου, λίγο πριν τις εκλογές, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, προς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην 74η ΔΕΘ (13/09/2009)
Αφού ΘΑ έφτιαχναν πρώτα την σιδηροδρομική γραμμή Βόλος - Λάρισα που ήταν στο κόκκινο, μετά ΘΑ έκαναν το παν, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ώστε να είναι οι καλύτεροι δυνατοί Μεσογειακοί Αγώνες..
Δείτε στο video που ακολουθεί τι απάντησε ο κ. Παπανδρέου σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Γ. Κολλάτου :

" Μεσογειακοί Αγώνες. Οι Μεσογειακοί Αγώνες δεν θα έπρεπε να είναι, κι αυτό θέλουμε, απλώς αγώνες επαρχίας, της Θεσσαλίας. Να είναι Μεσογειακοί και Παγκόσμιοι Αγώνες, δηλαδή να έχουν το βάρος και την προβολή για την περιοχή, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα διεθνώς. Διότι αυτοί οι αγώνες - όπως με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα μεγαλύτερο γεγονός - είναι και μια δυνατότητα προβολής του πολιτισμού μας, προβολής του τουρισμού μας, προβολής των προϊόντων μας, προβολής της φιλοξενίας μας, του Ελληνισμού, του χαρακτήρα μας, της ταυτότητάς μας.
Δεύτερον, είναι μια ευκαιρία να αξιοποιήσει το δυναμικό και την επένδυση, για να κινητοποιήσει όλες τις τοπικές δυνάμεις, για σημαντικές υποδομές που θα μείνουν για την ανάπτυξη της περιοχής.
Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει σκύψει πάνω στους Μεσογειακούς Αγώνες της Θεσσαλίας. Π.χ. η σιδηροδρομική γραμμή Βόλος - Λάρισα είναι στο κόκκινο, που είναι πάρα πολύ βασικό και είναι για μας προτεραιότητα, διότι είναι μια ήπια μορφή μεταφορών, συνάδει δηλαδή με τη λογική μας, της πράσινης ανάπτυξης.
Παρά ταύτα, θα κάνουμε το παν, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ώστε να είναι οι καλύτεροι δυνατοί Μεσογειακοί Αγώνες μέσα σε αυτό το περιθώριο"

5 σχόλια:

 1. Μάλλον κάποιοι δεν καταλαβαίνουν την οικονομική κατάσταση της χώρας και επιμένουν για μια σπατάλη 300 εκ., εκτός και προασπίζονται τα συμφέροντα γνωστών παραγόντων της απελθούσας κυβένησης.
  Θέλετε να πιστεύεται ότι είπε "ψέμματα" ο Γίωργος πρίν τις εκλογές, εντάξει να δεχθώ ότι είπε "ψέμματα", αλλά σήμερα στην εποχή του ΔΝΤ που θα βρεθούν τα λεφτά ?
  Μήπως να κόψουν πάλι τους μισθούς και τις συντάξεις ? Μήπως να ανεβάσουν και άλλο το ΦΠΑ ?
  Όταν λοιπόν γράφεται κάτι καλό είναι και να τεκμηριώνεται σωστά.
  Και τελικά σιγά τους αγώνες που χάσαμε, δείτε ποιοί συμμετέχουν και όλοι θα καταλάβετε.
  Όσο για τη προβολή "όλα τα' χε η μαργιολή ο φερεντζές της λείπει".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κοίτα ο πρασινοφρουρός.
  "Να δεχθώ ότι ειπε ψέμματα ο πρωθυπουργός."
  Τι κατάντια θεέ μου. Τι είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδος κύριε μου; Το τσογλάνι της γειτονιάς που λέει ψέμματα και δεν τρέχει κάστανο; Έλεος!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. part 1
  ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

  From HEIL GAP
  Μόλις έλαβα μια ενημέρωση από πηγή στην Αίγυπτο ο οποίος μου είπε ότι περίπου 1 εκατ. Αιγύπτιοι διαδήλωναν χθες και σήμερα στους δρόμους. Ο προφανής στόχος της διαμαρτυρίας είναι το τρέχων , καταπιεστικό καθεστώς του Μουμπάρακ, του οποίου η βασιλεία εκτείνεται στα 30 χρόνια από το 1981. Παραδόξως, οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές είναι φιλελεύθεροι με την κλασική έννοια, ώστε σε αυτό το σημείο, να μην απαιτούν τον νόμο της Σαρία. Πηγαίνοντας ένα βήμα ακόμη παραπέρα , είναι και αντίθετοι στην εφαρμογή του νόμου της Σαρία . Αυτό λοιπόν συμβαίνει , ενώ αντιθέτως η Μουσουλμανική Αδελφότητα προσπάθησε να εισβάλει στην χθεσινή διαμαρτυρία φωνάζοντας «το Ισλάμ είναι η λύση»! Ευτυχώς, η Μουσουλμανική Αδελφότητα πειθαναγκάστηκε στην σιωπή. Αυτή η τροπή των γεγονότων συγκλόνισε εντελώς ακόμη και την πηγή μου!
  Είχαμε γράψει και χθες σχετικά με την οργάνωση των διαμαρτυριών στην Τυνήσια και Αίγυπτο μεσω του Twitter και ότι το « # hashtag Jan25 »έδωσε την ακέφαλη εξέγερση ως μέσο εσωτερικής οργάνωσης των παγκόσμιων επικοινωνιών

  Η ατυχής αλήθεια είναι ότι ο Μουμπάρακ και το καθεστώς του είναι πεισματωμένος στη δημιουργία ακόμη περισσότερου χάους σε μια προσπάθεια να τιμωρήσει τον αιγυπτιακό λαό. Χθες, απεσυρε τις δυνάμεις ασφαλείας μακριά από τους δρόμους , και κατόπιν έστειλε πολλούς από αυτούς , με πολιτική πλέον περιβολή , να επιστρέψουν και να αναμειχτούν με τα πλήθη. Εκτός από αυτή τη μυστική κίνηση για να κινήσουν περισσότερο πρόβλημα, στις 6 το απόγευμα χθες, η κυβέρνηση άρχισε να ελευθερώσει τους φυλακισμένους από τις φυλακές και τους έστειλε έξω για να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές κατά του Μουμπάρακ. Σε απάντηση στις προσπάθειες της κυβέρνησης, έχουν διαμορφωθεί πολιτικές περιπολίες που προσπαθούν να ενωθούν με άλλες περιπολίες φορώντας συμβολικά λευκά περιβραχιόνια και είναι οπλισμένοι απλώς ακόμη με ρόπαλα και μαχαίρια.

  Η πρόσφατη είδηση ότι ο Μουμπάρακ θα μεταβιβάσει κάποια δύναμη σε έναν Αντιπρόεδρο, ο Ομάρ Sulieman, ο οποιος έχει για χρόνια υπηρέτησε ως σύνδεσμος μεταξύ Μουμπάρακ & Washington, DC δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα και τα τα πλήθη είναι ακόμη στους δρόμους,

  Εν τω μεταξύ σύμφωνα με Associated Press = Ιερουσαλήμ (AP) - Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ διέταξε σιγή σχετικά με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη γειτονική Αίγυπτο, αλλά αξιωματούχοι ασφαλείας λένε ότι ανησυχούν ότι η βία θα μπορούσε να απειλήσει και να εξαπλωθεί στην Παλαιστινιακή Αρχή.

  Μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, οι αξιωματούχοι ασφαλείας είπαν ότι ανησυχούν ότι μια αλλαγή καθεστώτος θα μπορούσε να απειλήσει ισραηλινό-αιγυπτιακές σχέσεις και ότι η βία θα μπορούσαν να εξαπλωθεί προς την Παλαιστινιακή Αρχή.

  Επίσης σε BLOG και ξένο τύπο διαβάζουμε για ανώνυμα Εικονογραφημένα φυλλάδια διαμαρτυρίας που διανέμονται στο Κάιρο τα οποία παρέχουν πρακτικές συμβουλές και τακτικές για την αντιμετώπιση της ΜΑΤ, και την πολιορκία των κυβερνητικών γραφείων .

  Φωτογραφία στο διαδίκτυο
  http://2.bp.blogspot.com/_A9x1_UOFuJA/TUTs75y69xI/AAAAAAAADv4/PrxqXWnV5xI/s640/protest.jpg

  Το υπογεγραμμένο ως «Ζήτω η Αίγυπτος», 26 σελίδων έγγραφο καλεί τους διαδηλωτές να ξεκινήσουν με τις ειρηνικές διαμαρτυρίες, και να κρατούν τριαντάφυλλα προσπαθώντας να πείσουν τους αστυνομικούς και τους στρατιώτες να ενωθούν μαζί τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Στο φυλλάδιο ζητούν από τους παραλήπτες να το αναδιανείμουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η και ως φωτοτυπία, αλλά να μην χρησιμοποιούν social media όπως το Facebook και το Twitter, τα οποία είναι υπό παρακολούθηση από τις δυνάμεις ασφαλείας.

  Οι διαδηλωτές στο Κάιρο συνιστάται να συγκεντρωθούν σε μεγάλους αριθμούς στις δικές τους γειτονιές μακριά από την αστυνομία και τα στρατεύματα και στη συνέχεια να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση βασικών εγκαταστάσεων όπως το κρατικό ράδιο- μέγαρο στην όχθη του Νείλου και να προσπαθήσουν να πάρουν τον έλεγχο του "στο όνομα του λαού». Άλλοι στόχοι προτεραιότητας είναι το προεδρικό μέγαρο και τα αστυνομικά τμήματα σε διάφορα σημεία του κεντρικού Καΐρου.

  Το φυλλάδιο περιλαμβάνει αεροφωτογραφίες με διαδρομές προσέγγισης όπου σημειώνονται και διαγράμματα ως τα σημεία συγκέντρωσης των διαδηλωτών . Προτεινόμενα "ως θετικά" συνθήματα περιλαμβάνουν το «ζήτω η Αίγυπτος" και "κάτω το διεφθαρμένο καθεστώς". Δεν υπάρχουν ενδείξεις από συνθήματα που αντικατοπτρίζουν την ατζέντα της ισχυρής Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Συμβουλεύει δε τους διαδηλωτές να φορούν ρούχα όπως κουκούλες μπουφάν, παπούτσια, γυαλιά και κασκόλ για την προστασία από δακρυγόνα, και να προβάλλουν καπάκια σκουπιδοτενεκέ - για να αποκρούσουν τα χτυπήματα γκλομπ και τις σφαίρες από καουτσούκ – οδηγίες πρώτων βοηθειών, και τα τριαντάφυλλα που πρέπει να κρατούν για να συμβολίζουν τις ειρηνικές προθέσεις τους.

  Διαγράμματα δείχνουν πώς να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους ενάντια ΜΑΤ και πώς να τα σπρώξουν κατά κύματα ώστε να σπάσουν τις τάξεις τους. "Το πιο σημαντικό πράγμα λέει το φυλλάδιο είναι να προστατεύει ο ένας τον άλλον»,.

  Φωτογραφία στο διαδίκτυο
  http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/About/General/2011/1/27/1296155646074/Illustration-from-an-Egyp-007.jpg

  Πανό και αφίσες θα πρέπει να κρεμαστούν από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα, θα συμβουλεύουν και μοντέλα για αφίσες - που εμφανίζεται ένα πρόσωπο-κρανοφόρου αστυνομικού που πλαισιώνεται από μια ηλικιωμένη γυναίκα με παραδοσιακή ενδυμασία και μια νεώτερη ντυμένη με μοντέρνα ρούχα πάνω από το σύνθημα " Η αστυνομία και οι άνθρωποι από κοινού εναντίον του καθεστώτος ".

  Υ.Γ. Ωραιότατα , αλλά να κάποτε , δηλαδή μόλις πριν δυο χρόνια , στην Αθηνά , όποιος αναφερόταν σε οργανωμένο σχέδιο διαχειριζόμενο μέσω διαδικτύου και τηλεφωνικών μηνυμάτων , ελάμβανε αυτομάτως την συμβουλή ότι πρέπει να επισκεφτεί ψυχίατρο , διότι έπασχε από συνομοσιολογικο σύνδρομο .

  HEIL GAP ( or mind the GAP )

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αποστόλη τα περί πρασινοφρουρών κλπ αηδιών δείχνουν πόσο εμπαθής και κομματικά προσκείμενος είσαι.
  Αλλά δυστυχώς δεν μπορείς και να καταλάβεις, εκανα όπως βλέπεις μια υπόθεση εργασίας και εσύ το έκανες σημαία.
  Για πές μας λοιπον όταν έκανε τις δηλώσεις ο Γιώργος ήταν πρωθυπουργός ? Γνώριζε με ακρίβεια την οικονομική κατάσταση της χώρας ή τα ψεύδη της απερχόμενης κυβέρνησης για 8% ελλειμα ?( δήλωση του κ. Καραμανλή στο DEBATE)
  Αυτά τα ξέχασες ? Εγώ όμως οχι.
  Ασε λοιπον φίλε τις αηδίες και τις μπουρδολογίες γιατί αν αρχίσουμε το ποιός είναι ψεύτης και ποιός όχι θα γεμίσουμε με πολλές γαλάζιες σελίδες.
  Ας δούμε επιτέλους την πραγματικότητα και το πως θα σωθεί η χώρα και για μεσογειακούς αγώνες θα βρεθεί ο χρόνος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.