Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ

Απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό

Παρέμβαση Γ. Παπανδρέου για τους Μεσογειακούς ζητεί ο Κ. Αγοραστός

Επικοινώνησε με τον Θ. Πάγκαλο για να γίνει συνάντηση με τη συμμετοχή των συναρμοδίων υπουργών Γ. Παπακωνσταντίνου και Π. Γερουλάνου

Την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων παρέχοντας την διαβεβαίωση ότι η Ελληνική Κυβέρνηση στηρίζει τους Μεσογειακούς αγώνες του 2013 στον Βόλο και την Λάρισα ζητεί ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με επιστολή που απέστειλε χθες.
Παράλληλα, ο κ. Κ. Αγοραστός επικοινώνησε με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θόδωρο Πάγκαλο και ζήτησε να γίνει συνάντηση με θέμα τους Μεσογειακούς Αγώνες 2013, στην οποία να παρευρίσκονται και οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος.
Στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, μεταφέροντας τις θέσεις από τη σύσκεψη με βουλευτές και τους δημάρχους Βόλου και Λαρισαίων, επισημαίνει μεταξύ άλλων:
«Τυχόν αφαίρεση των Αγώνων με ανάλογη τελική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων θα αποτελέσει αρνητική εξέλιξη για την περιοχή αλλά και την χώρα.
-Το να απολέσει η Ελλάδα μια διεθνή αθλητική διοργάνωση η οποία κατ’ εξοχήν μάλιστα θα φέρει το μήνυμα της φιλίας και συνεργασίας όλων των λαών της Μεσογείου είναι εξέλιξη που θα αποτελεί διαχρονικό στίγμα για το κύρος της χώρας του Ολυμπιακού πνεύματος και ιδεώδους.
-Το να χάσει η Θεσσαλία τη μοναδική αυτή ευκαιρία παγκόσμιας προβολής με την οργάνωση των αγώνων που όπως έχουμε δεσμευθεί θα έχουν κύριο μήνυμα αυτό της προστασίας του περιβάλλοντος και της ανάδειξης του πολύτιμου αγροτοδιατροφικού τομέα της Ελλάδας θα είναι μια ανεπίτρεπτη οπισθοδρόμηση.
-Το να ακυρωθούν καίριας σημασίας έργα υποδομής των δύο πόλεων οι οποίες βρήκαν μετά από πολλές δεκαετίες κοινό βήμα προγραμματισμού και συνεργασίας με πολλαπλασιαστικές αναπτυξιακές συνέργιες και συνέπειες θα είναι απώλεια μη αναπληρώσιμη σε όρους Τοπικού αλλά και Εθνικού Προϊόντος επί πολλά έτη.
Παρακαλούμε με άμεση αντίδρασή σας να απευθυνθείτε στην Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων με επιστολή σας, με την οποία να παρέχετε την διαβεβαίωση ότι η Ελληνική Κυβέρνηση στηρίζει τους Μεσογειακούς αγώνες του 2013 στον Βόλο και την Λάρισα και εγγυάται την υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών που με περίσκεψη και πνεύμα πραγματικής οικονομίας και βέλτιστης επίτευξης στόχων έχει πλέον διαμορφώσει η Οργανωτική Επιτροπή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.