Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

Ξανά στην ξενιτιά..

ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Είναι γεγονός επίσης ότι το πρόβλημα εντείνεται με την ανεργία, την οικονομική ανασφάλεια και τη γενικότερη απραξία της κυβέρνησης. Κανείς στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν σκέπτεται το τεράστιο αναμφισβήτητο πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού.
ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΤΑΝΕ ΑΥΤΟ, σύντομα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα ακόμη τεράστιο πρόβλημα, τη μαζική μετανάστευση νέων Ελλήνων, αξιόλογων παιδιών, με πτυχία και προσόντα, τα οποία αναζητούν καλύτερο αύριο σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Οπως πριν από έναν αιώνα ή τη δεκαετία του ’50 και του ’60, τα νεανικά εργατικά χέρια, το μέλλον της χώρας ψάχνει να βρει στην ξενιτιά την τύχη του.
ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, μόνο το 2010, 34.574 νέοι έκαναν αίτηση εύρεσης εργασίας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο αντίστοιχος αριθμός το 2005 ήταν 1.700 και το 2008 17.900. Μέσα σε δύο χρόνια δηλαδή είχαμε διπλασιασμό των νέων που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα. Μόνο τον Ιανουάριο του 2011 έγιναν 7.275 αιτήσεις.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΛΕΙΠΕ στην προβληματική Ελλάδα του 2010 θα είναι να διώξει στο εξωτερικό τα νιάτα της, επειδή δεν μπορεί να τους προσφέρει αξιοπρεπή εργασία και μισθό. Αντί να πασχίσει να βρει άμεσα κίνητρα για νέα ζευγάρια ώστε να αρχίσουν να βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον, η κυβέρνηση του Μνημονίου και του ΔΝΤ, με τα αδιανόητα μέτρα της, οδήγησε στη συρρίκνωση της αγοράς, στην έλλειψη κάθε πρωτοβουλίας για δημιουργία και επιχειρηματικότητα και στην παντελή έλλειψη εργασιακών ευκαιριών.

1 σχόλιο:

  1. Μανούουουλα θα φύυυυγω μη κλάψεις για μένα,η μοίρα το γράφει μονάχος να ζω,το μίσος του κόσμου με δέρνει σκληρά και φεύγω με πίκρα στα ξένα.....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.