Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

15 χρόνια από το θλιβερό θάνατο των Ελλήνων Αξιωματικών στα Ίμια

Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2011

Τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου συμπληρώνονται 15 χρόνια από την κορύφωση της κρίσης των Ιμίων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του ελικοπτέρου και την τραγική απώλεια των Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που επέβαιναν σε αυτό, του Αντιπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του Αντίπλοιαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του Σημαιοφόρου Έκτορα Γιαλοψού.

Η ηρωική θυσία των τριών Αξιωματικών αποτελεί σύμβολο προσήλωσης στην προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας, η οποία σήμερα δοκιμάζεται σκληρά. Χρέος μας, είναι να μην επιτρέψουμε να λησμονηθεί η αυταπάρνηση, την οποία επέδειξαν σε μία κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία οι πεσόντες Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού.

Το υψηλό φρόνημά τους αποτελεί αναμφίβολα σημείο αναφοράς για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα, για κάθε νέο και κάθε νέα.

Το διπλωματικό επεισόδιο των Ιμίων αποτέλεσε την πρώτη επίσημη έκφραση του δόγματος περί «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο, μέσω του οποίου η Τουρκία αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Καμία υποχώρηση ωστόσο σε θέματα εθνικής κυριαρχίας δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

Ιδιαίτερα σήμερα που η Ελλάδα διανύει ομολογουμένως μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της, δεν μπορεί με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης να γίνουν εκπτώσεις στα εθνικά μας θέματα.

Η παρακαταθήκη από τη θυσία των Ελλήνων Αξιωματικών είναι παραπάνω από σαφής.
Η προστασία της εθνικής αξιοπρέπειας απαιτεί τόλμη και όχι λιγοψυχία.
Το χρωστάμε άλλωστε στους τρεις αυτούς ήρωες.


Από το Γραφείο Τύπου

1 σχόλιο:

  1. Κοιτα ποιοι μιλανε...
    Οι μπακογιανομητσοτακεοι, βαρβιτσιωτοβουλαγαρακη παυλοπουλαιοι, καραμανλοσαμαροπαναγιωτορουσοπουλαιοι. Καντε παρεα με παπανδρεονταλαροσυριζομπιστικαιους και καρα ντζαφερο πλανοδιους βιβλιων, ρε...
    Μακρια απο Ελληνες ηρωες κορακια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.