Στρατιωτικοί στην Πορτογαλία: "Κύριε Πρωθυπουργέ, για το καλό της Πορτογαλίας και των Πορτογάλων, κάντε μας τη χάρη να παραιτηθείτε τώρα και να μεταναστεύσετε"

Η ισχυρή ένωση Ενόπλων Δυνάμεων της Πορτογαλίας , έχει ζητήσει την παραίτηση του πρωθυπουργού, κατηγορώντας την κυβέρνηση συνασπισμού ότι «καταστρέφει τη χώρα» και «και χρησιμοποιεί τον πορτογαλικό λαό ως πειραματόζωα (γουρούνια Γουινέας) για κοινωνικά πειράματα» με τα νέα μέτρα λιτότητας.
«Είναι σαφές ότι οι πολιτικές που επιβάλλονται από την παρούσα Κυβέρνηση έχουν αποτύχει. Έχουν επικεντρωθεί στην υποτίμηση της εργασίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων με την επιβολή όλο και περισσότερων μέτρων λιτότητας, περισσότερη ανεργία και μεγαλύτερη αβεβαιότητα »,

λέει ο Associação de Praças (AP) σε μια δήλωση του σημειώνοντας σημαντική αλλαγή κατά της σημερινής κυβέρνησης από έναν τομέα της κοινωνία της Πορτογαλίας, που δεν είναι αντίθετος σε επιτυχείς μεταρρυθμίσεις.
Σε σχέση με τα νέα μέτρα λιτότητας, η ένωση δήλωσε ότι δεν ήθελε να σταθεί δίπλα στην «άθλια αυτή επίθεση που διαπράττεται», και τόνισε ότι «δεν είναι μέρος της στρατιωτικής νοοτροπίας να αποτρέπει καταστάσεις».
"Κύριε Πρωθυπουργέ, για το καλό της Πορτογαλίας και των Πορτογάλων, κάντε μας τη χάρη, να παραιτηθείτε τώρα και να μεταναστεύσετε", προτρέπει με τη δήλωση που έρχεται λίγο μετά τις μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη την Πορτογαλία τελευταία Σάββατο απόγευμα, καθώς «είναι πάρα πολύ τους πολίτες.».
Ο σύλλογος στρατιωτικών κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει μετατρέψει «τους φτωχούς στην αθλιότητα, και τη μεσαία τάξη σε νεόπτωχους» οδηγώντας σε «μια ρημαγμένη χώρα άσκοπα στην άβυσσο."
"Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην Τρόικα, ή σε οποιονδήποτε άλλο να συνεχίσει. Έχουμε το νόμιμο δικαίωμα να υπερασπιστούμε το πορτογαλικό σύνταγμα και δεν μπορούμε, ούτε πρέπει, να επιτρέψουμε ένα έθνος σαν το δικό μας με πάνω από 900 χρόνια ιστορίας να μαραίνεται επειδή αποφασίσατε να κάνετε την Πορτογαλία όμηρος των συμφερόντων των τοκογλύφων »
.

Η ένωση των ενόπλων δυνάμεων θυμίζει στον πρωθυπουργό Pedro Passos Coelho ότι, όλο το στρατιωτικό προσωπικό έχει ορκιστεί «όρκο να υπερασπιστεί την πατρίδα, και να προστατεύει το Σύνταγμα και τους νόμους της Δημοκρατίας, και απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις πολιτικές που ακολουθούνται, επειδή έρχονται σε αντίθεση με ότι τα μέλη μας ορκίστηκαν να υπερασπιστούν.

Σχόλια