Στην Δανία συνελήφθησαν οκτώ για τρομοκρατική υποστήριξη

Ακολουθεί μετάφραση σημερινού αρθρου που δημοσιεύθηκε στη Δανέζικη εφημερίδα Εkstra Βladet.
 Η παρατεταμένη έρευνα έχει πλέον οδηγήσει σε μεγάλης κλίμακας επιχείρηση σύλληψης των οκτώ ατόμων που κατηγορούνται για οικονομική στήριξη τρομοκρατικών δραστηριοτήτων με εκατομμύρια...
(18 Σεπτεμβρίου 2012 Thea Pedersen)
Συνολικά οκτώ άτομα έχουν συλληφθεί και κατηγορηθεί για να συμμετέχουν ενεργά στη συλλογή και τη χρηματοδότηση για την kuridske κόμματος ΡΚΚ, το οποίο περιλαμβάνεται στον κατάλογο τρομοκρατικών οργανώσεων της ΕΕ.
Μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση σήμερα το πρωί είχε ως αποτέλεσμα τις συλλήψεις οκτώ άνθρωποι σε όλο το SJEALAND στην ΔΑΝΙΑ. Τα οκτώ άτομα που συνελήφθησαν μετά από μια μακρά έρευνα κατηγορούνται ότι
είναι πίσω από την συλλογή και τη διανομή χρημάτων που έχουν χρησιμοποιηθεί ή θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της τρομοκρατίας.
Η αστυνομία εκτιμά ότι τα ποσά που έχουν συλλεχτεί είναι ύψους μεταξύ 27 και 140 εκατομμυρίων δολαρίων, το ποσόν έχει χρησιμοποιηθεί ως χρηματοδότηση για το Κουρδικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - PKK. 
Το Κουρδικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - PKK. κουρδικό κόμμα έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων σε διάφορες χώρες - συμπεριλαμβανομένης τόσο της ΕΕ όσο και των ΗΠΑ.
Οι συλληφθέντες είναι μεταξύ 27 και 71 ετών και η αστυνομία δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα πρέπει να γίνουν περισσότερες συλλήψεις στην υπόθεση.
τόσο στη Δανία, όσο και στο εξωτερικό.
- Το θέμα, μεταξύ άλλων, ξεκίνησε με βάση τις πληροφορίες που ελήφθησαν από την αστυνομία κατά τη διάρκεια της έρευνας για την υπόθεση της ROJ TV. 
Υπήρχαν σε αυτήν την περίπτωση οι ενδείξεις ότι εδώ και μερικά χρόνια μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό είχαν συγκεντρώσει χρήματα στη Δανία υπέρ του PKK. 
Πολλά από αυτά τα άτομα είναι μέχρι και σήμερα PKK-συνδεδεμένων προσώπων στη Δανία και υπεύθυνοι για την μεσολάβηση συλλογής χρήματα για το PKK και του Roj TV, λέει ο αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας Jens Jensen Møller, Επικεφαλής του Τμήματος βίαιων εγκλημάτων, στην γενική διεύθυνση της αστυνομίας της Κοπεγχάγης.
Εκατομμύρια συγκεντρώθηκαν από επιχειρήσεις Κούρδων
Σύμφωνα με τις συμφωνίες της Αστυνομία από την έρευνα, η οποία έχει κατά κύριο λόγο να απευθύνεται σε Τούρκους πολίτες που κατοικούν στην Δανία και είναι κουρδικής καταγωγής, κυρίως κατά την περίοδο 2009 - 2012. Σε αυτά τα χρόνια, η Δανία έχει συγκεντρώσει συνολικά περίπου. 67 εκατ. κορώνες Δανίας και αντιπροσωπεύουν 21,8 εκατομμύρια αντίστοιχα. εκατ. το 2009, 18,3 εκατομμύρια. εκατ. το 2010, 12,1 εκατομμύρια , το 2011 και το 2012 εκτιμάται ότι 15 εκατομμύρια. Ήταν από εκστρατεία συλλογής που πραγματοποιείται κυρίως στο επιχειρηματικό περιβάλλον Κούρδων στη Δανία, δήλωσαν οι αρχές.

Κατά την ίδια περίοδο, το PKK στη Δανία διευκόλυνε συνολικά περίπου με 140 εκατ. Κορώνες το PKK. Το ποσό αυτό κατανέμεται σε 38,5 εκατ..εκατ. το 2009, 27,3 εκατομμύρια., το 2010, 37 εκατ. το 2011 και το 2012 εκτίμηση των 37 εκατομμυρίων.
Η έρευνα έχει, όταν η αστυνομία πίστευε δείξει ότι η συγκέντρωση σήμερα ελέγχεται από την αυτοαποκαλούμενη κοινοβούλιο του PKK στη Δανία »Δανικό Λαικό Συγκεντρωτικό», που ιδρύθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2012 στο σχολείο Strandgård στο Ishøj.
- Οι συλληφθέντες αύριο Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 09,30 θα γίνει στην προκαταρκτική ακρόαση στο δικαστήριο της πόλης η πρώτη εξέταση τους απαιτώντας την επιμέλεια του Δικαστηρίου για την προφυλάκιση τους.
Με βάση την δήλωση του υποδιοικητή Γεν. Αστυνομικής Δ/νη της Κοπεγχάγης έχει ζητηθεί η δημόσια ακρόαση να γίνει και κλεισμένων των θηρών καθότι περιμένουν να γίνουν γνωστές πολλές λεπτομέρειες οι οποίες δεν είναι γνωστές σήμερα.



Σχόλια