Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

IKA : Με δανεικά η πληρωμή συντάξεων..

Με δανεικά 230 εκατ. ευρώ, από το Ενιαίο Επικουρικό Ταμείο και το ΤΑΠ της ΔΕΗ, θα συμπληρώσει το ΙΚΑ -και αυτό τον μήνα- το κονδύλι που χρειάζεται για να καταβάλει κανονικά τις συντάξεις του Οκτωβρίου στους συνταξιούχους. Την «ταμειακή διευκόλυνση» για την περίοδο των σχετικών πληρωμών (από τις 19 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου) αποφάσισε η διοίκηση του ΙΚΑ ύστερα από τη διαπίστωση των υπηρεσιών ότι «θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας για την πληρωμή ανελαστικών υποχρεώσεων έως το τέλος Σεπτεμβρίου».

Εν τω μεταξύ, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα εξυπηρετεί το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ και τα μέλη των οικογενειών τους για παροχές υγείας. Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το ΙΚΑ, από την 1η Νοεμβρίου δεν θα γίνεται καμία νέα συναλλαγή με τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ ενώ από αυτό τον μήνα σταματά και η έκδοση βιβλιαρίων υγείας για τους νέους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.
Η διακοπή γίνεται στο πλαίσιο της υπαγωγής των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων στον ΕΟΠΥΥ και της απευθείας απόδοσης, από τον ΟΑΕΕ, των παρακρατούμενων εισφορών.
Να σημειωθεί ότι για θανάτους από την 1/1/2012 και μετά το ΙΚΑ δεν καταβάλλει έξοδα κηδείας για τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ (η ευθύνη για τη χορήγηση της δαπάνης ανήκει, πλέον, στον ΟΑΕΕ).


http://goldlifelar.blogspot.gr/2012/09/ika.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.