Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Έλεγχος διαβατηρίων στη ζώνη Σένγκεν;


«Να έχετε έτοιμα τα διαβατήριά σας» τιτλοφορεί η Tageszeitung του Βερολίνου το δικό της δημοσίευμα για μία άγνωστη μέχρι στιγμής πτυχή της κρίσης: 
Πολίτες από τη νότια και νοτιοανατολική Ευρώπη που ταξιδεύουν στη Γερμανία υφίστανται πιο σχολαστικούς ελέγχους και διατυπώνονται επιφυλάξεις για το κατά πόσον αυτό συνάδει με τη συνθήκη του Σένγκεν, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Το ρεπορτάζ ξεκινάει στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης, όπου οι επιβάτες της πτήσης Α3510 της Aegean από Αθήνα για Στουτγάρδη μέσω Θεσσαλονίκης δέχονται την επίσκεψη της αστυνομίας πριν καν φτάσουν στο κτίριο του αεροδρομίου. «Η αστυνομία ελέγχει σχολαστικά κάθε διαβατήριο, μερικές φορές ακόμα και με μεγεθυντικό φακό. Κάνει νόημα σε όλους τους επιβάτες που φαίνονται αλλοδαποί να περάσουν μπροστά και τους κάνει ερωτήσεις. Η αστυνομία αναζητεί τους πρόσφυγες που εισέρχονται στη Γερμανία με πλαστά διαβατήρια» εξηγεί η δημοσιογράφος. Μία επιβάτης, στην οποία έγινε έλεγχος κατά την επιστροφή της από την Κρήτη, δηλώνει στην εφημερίδα: «Ένας αστυνομικός στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης μας είχε πει ότι το ίδιο γίνεται σε όλα τα αεροδρόμια και για όλες τις πτήσεις από την Ελλάδα και την Ιταλία. Πρόκειται για υποκρισία στη σημερινή Ευρώπη». Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.