Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2010

Το 2001 το δάνειο λεγόταν αγορά συναλλαγματικών αποθεμάτων !!!!


Σε σημερινό τους δημοσίευμα οι New York Times υποστηρίζουν ότι η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs βοήθησε για πολλά χρόνια την Ελλάδα να αποκρύψει τα στοιχεία που αφορούσαν το χρέος της. Υπάρχουν στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η Wall Street βοήθησε την Αθήνα να παρακάμψει τα κριτήρια ένταξης στην ΟΝΕ, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.
Συγκεκριμένα επισημαίνεται ότι το 2001, λίγο μετά από την απόφαση για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, η Goldman Sachs δάνεισε στην Αθήνα πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, χωρίς αυτό να δημοσιοποιηθεί. Η συναλλαγή κατεγράφη ως αγορά συναλλαγματικών αποθεμάτων και όχι ως δάνειο. Έτσι η Goldman Sachs συνέβαλε στο να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η Ελλάδα πληροί τα κριτήρια για την ΟΝΕ, παρατηρεί η εφημερίδα επικαλούμενη εμπλεκομένους στην υπόθεση.

Aπό:   DEUTSCHE WELLE

Να τα μας...
Άρχισαν τα όργανα.
Το 2001 ποιος ήταν κυβέρνηση; 
Για να ξέρουμε τι λέμε δηλαδή, το δάνειο που δεν ήταν δάνειο αλλά αγορά συναλλαγματικών αποθεμάτων !!!
ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΛΩΣΣΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ !!
Εμείς σε κάθε περίπτωση θέλουμε να πιστεύουμε ότι το άρθρο είναι "αβάσιμο" και κακοπροαίρετο και εντάσσεται στο χώρο της ενορχηστρωμένης επίθεσης που δέχεται η χώρα μας.
Από την άλλη όμως περιμένουμε οσονούπω την διάψευση του δημοσιεύματος από την κυβέρνηση.
Βέβαια ο Γιώργος μπορεί να μην γνωρίζει την υπόθεση (αν έχει συμβεί), γιατί μάλλον ως ΥΠΕΞ, θα ήταν αλλού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.