Μιχάλης Γιαννάκης: "Η κυρία Υπουργός, με τις επιλογές της, γυρνά τον τόπο 30 χρόνια πίσω"

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή την απομάκρυνση της Διοίκησης του ΙΓΜΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Καθημερινά γίνεται ολοένα και πιο εμφανής η διαφορά μεταξύ εξαγγελιών και έργων του κυβερνώντος κόμματος, που είναι σαφές ότι εξυπηρετούν επικοινωνιακούς στόχους. Στην αρχή, το ΠΑΣΟΚ εξήγγειλε ‘’αξιοκρατία’’ και ‘’διαφανείς διαδικασίες’’ για τη στελέχωση των Νομικών Προσώπων του Δημόσιου Τομέα. Τελικά, αυτό κατέληξε στην επιλογή ‘’των ημετέρων του’’, την τοποθέτησή τους στις διευθυντικές θέσεις των Νομικών Προσώπων του Δημόσιου Τομέα και τον αποκλεισμό κάθε άλλου ικανού υποψηφίου.
Χθες Πέμπτη, 11/2/2010, δημοσιοποιήθηκε, μέσω του ημερήσιου Τύπου, η νέα Διοίκηση του ΙΓΜΕ (Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών). Η Υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, αντιδεοντολογικά και αυθαίρετα, ανακοίνωσε την αντικατάσταση της Διοίκησης του ΙΓΜΕ στον Τύπο, χωρίς να έχει δει ή επικοινωνήσει, τέσσερις μήνες τώρα, με τη Διοίκησή του. Οι μόνες συναντήσεις που είχε, για αυτό το θέμα, ήταν με το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΙΓΜΕ.
Σημειωτέον ότι η θέση του Γενικού Διευθυντού του ΙΓΜΕ δεν προκηρύχθηκε στο πλαίσιο της ‘’διαφάνειας’’, που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, αλλά καλύφθηκε με απ’ ευθείας διορισμό από την κυρία Υπουργό, χωρίς αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες. Ο νέος Γενικός Διευθυντής του ΙΓΜΕ, έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής στο ΙΓΜΕ την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, από το 1982 μέχρι και το 1988.
Η κυρία Υπουργός, με τις επιλογές της, γυρνά τον τόπο 30 χρόνια πίσω, σε πρακτικές που η κοινωνία έχει καταδικάσει και ευθύνονται, εν πολλοίς, για το σημερινό οικονομικό-κοινωνικό αδιέξοδο.»

Σχόλια