Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010

Υπουργείο Μεταφορών: Νέοι πρόεδροι σε οργανισμούς

Στην ανακοίνωση των νέων ηγεσιών στους εποπτευόμενους οργανισμούς, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Οι εποπτευόμενοι οργανισμοί στους οποίους τοποθετήθηκαν πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι, είναι τα ΕΛΤΑ, ο ΟΣΕ και οι Αστικές Συγκοινωνίες.
ΕΛΤΑ: Πρόεδρος τοποθετείται ο αρχιτέκτων μηχανικός Παναγιώτης Βουρνάς, Ο κ. Βουρνάς θα εκτελεί επίσης χρέη προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στην ΚΕΚ ΕΛΤΑ Α.Ε. Χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου θα ασκεί ο Χρήστος Βαρσάμης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ με εξειδίκευση σε διοίκηση έργων. Στη θυγατρική εταιρία των ΕΛΤΑ, τις ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος τοποθετείται ο Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, Δρ Οικονομικών Επιστημών.


ΟΣΕ: Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος τοποθετείται ο Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, Δρ Πολιτικός Μηχανικός. Ο κ. Θεοφανόπουλος θα είναι επίσης πρόεδρος και στην άλλη εταιρία του Ομίλου ΟΣΕ, την ΕΔΙΣΥ Α.Ε. Χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου στην ίδια εταιρία θα εκτελεί ο Βασίλειος Τσιαμαντής, Πολιτικός Μηχανικός και στέλεχος του ΟΣΕ Α.Ε.
ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε.: Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος τοποθετείται ο Ιωάννης Πετρόπουλος, Τοπογράφος Μηχανικός, κάτοχος MSc Πολιτικού Μηχανικού, με εξειδίκευση και εμπειρία στη διοίκηση έργων.
ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε: καθήκοντα Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος Δρ Πολιτικός Μηχανικός και Καθηγητής Μεταφορών/Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.: Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος τοποθετείται ο Κωνσταντίνος Μυγδάλης, Αρχιτέκτων Μηχανικός.
Αστικές συγκοινωνίες: Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος τοποθετείται ο Δημήτριος Δημητρίου Δρ Πολιτικός Μηχανικός- Συγκοινωνιολόγος, με εξειδίκευση σε θέματα Πρόβλεψης Ζήτησης για Μεταφορά και στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Έργων Υποδομής, όπως και τον Σχεδιασμό και Management Μεταφορικών Δικτύων και Επιχειρήσεων.
ΕΘΕΛ Α.Ε.: Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Καραγιαννόπουλος, Δρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ και Καθηγητής και Διευθυντής του Τομέα Βιομηχανικών Διατάξεων και Συστημάτων Αποφάσεων της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ του Ε.Μ.Π.
ΗΛΠΑΠ Α.Ε: χρέη Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Χλωμούδης Δρ Οικονομικών Επιστημών και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
ΤΡΑΜ Α.Ε.: Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος τοποθετείται ο Βασίλειος-Ιωάννης Σπυράκος Δρ Πολιτικός - Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός.
Μετρό και ειδικότερα στην ΑΜΕΛ Α.Ε: Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος τοποθετείται ο Σαράντης Μιχαλόπουλος Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και κάτοχος MSc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Στους περισσότερους φορείς ανατέθηκαν στο ίδιο πρόσωπο καθήκοντα Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, με σημαντική μείωση των μηνιαίων αποδοχών των επικεφαλής των οργανισμών, καθώς το πλαφόν καθορίστηκε στα 5.500 ευρώ μηνιαίως. Επίσης, στους περισσότερους φορείς παρατηρείται μείωση του αριθμού των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων, ενώ συγκροτήθηκαν Διοικητικά Συμβούλια με κοινή σύνθεση, όπου αυτό ήταν εφικτό.
Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ

1 σχόλιο:

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.