Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010

Προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ ή την Παγκόσμια Τράπεζα προτείνει ο Μεντβέντεφ

Αίσθηση προκαλούν οι συστάσεις για προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ή την Παγκόσμια Τράπεζα, που απηύθυνε στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Κατά την υποδοχή του Έλληνα πρωθυπουργού και των συνεργατών του από τον Ρώσο πρόεδρο, τίποτα δεν προμήνυε τα όσα θα ακολουθούσαν. Ο κ.Μεντβέντεφ εξέφρασε -παρουσία των δημοσιογράφων- την ευχή να υπάρξει στενότερη συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του κ.Παπανδρέου. Απαντώντας, ο τελευταίος, ανέφερε πως και δικός του στόχος είναι η διεύρυνση των σχέσεων των δύο χωρών, καθώς και της ελληνορωσικής συνεργασίας.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, σε επόμενη συνάντησή του ο Ρώσος πρόεδρος, αυτή τη φορά με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ, του εξομολογήθηκε πως στις συνομιλίες που είχε με τον κ.Παπανδρέου, του συνέστησε να ζητήσει βοήθεια είτε από το ΔΝΤ είτε από την Παγκόσμια Τράπεζα. Σε μία μάλλον αμήχανη προσπάθεια διασκέδασης των εντυπώσεων, πάντως, ο κ.Ζέλικ απάντησε πως «ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις ποιος θα ζητήσει βοήθεια».

Aπό: Νews Τime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.