Επιτέλους στηρίξτε την Βαριά Βιομηχανία της χώρας...

Σύμφωνα με πληροφορίες ανακινείται τις τελευταίες ημέρες, το θέμα της δημιουργίας διεθνούς Αεροδρομίου στη Βοιωτία.
Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από επενδυτές του εξωτερικού, οι οποίοι μάλιστα το προσεχές διάστημα, αναμένεται να επανατοποθετηθούν προσμένοντας στην ανταπόκριση του ελληνικής κυβέρνησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιες κινήσεις-προσπάθειες είχαν εκδηλωθεί και πριν από 2 χρόνια από Άραβες επενδυτές.
Το όλο θέμα ξεκίνησε και δημοσιοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία και πρόταση-μελέτη του Εμπορικού Συλόγου Λιβαδειάς. Η πρόταση αυτή είχε απήχηση και δημοσιέυθηκε τόσο στον Ελληνικό όσο και στο διεθνή τύπο (ΤΑ ΝΕΑΗΜΕΡΗΣΙΑbalkan travellersΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ )
Ο Εμπορικός Σύλλογος Λεβαδείας, εκτιμώντας ότι η Βοιωτία δικαιούται μια καλύτερη προοπτική, καταθέτει σε δημόσιο διάλογο την πρόταση του Ειδικού Συνεργάτη του κ. Λιάκου Ιωάννη με τίτλο “ΒΟΙΩΤΙΑ : ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ”
Η πρωτοβουλία αυτή του Εμπορικού Συλλόγου Λεβαδείας,  αφορά σε δημιουργία διεθνούς αεροδρόμιου χαμηλού κόστους, επέκταση των οδικών αξόνων και του προαστικού. 
Η πρόταση εκφράζει έμπρακτα τη διάθεσή του συλλόγου, να διαδραματίσει ενεργό ρόλο ενώπιον των σημαντικών προκλήσεων της σύγχρονης εποχής και τη βούλησή του να συμβάλλει στην προσπάθεια ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της Βοιωτίας, αλλά και της ευρύτερης περοχής.
  Το σύνολο του νομού Βοιωτίας προσδιορίζεται σαν περιοχή επέκτασης βιομηχανικών δραστηριοτήτων. Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι να αγωνιούν και να διαμαρτύρονται οι πολίτες της Βοιωτίας ότι υποβαθμίζεται ο νομός, ότι απαξιώνεται η περιοχή σαν τουριστικός προορισμός και ότι ακυρώνονται οι σημαντικότερες προσπάθειες κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης. θεωρούμε ότι ο τόπος μας δεν αξίζει αυτή την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα και αυτή την προοπτική που προδιαγράφεται για το μέλλον! Πιστεύουμε ότι δικαιούται κάτι καλύτερο!  Απέναντι σε αυτό το γκρίζο τοπίο που περιγράφηκε παραπάνω  έχουμε να καταθέσουμε και να αντιπαραθέσουμε μια αναπτυξιακή πρόταση για τη Βοιωτία: 
  • Δημιουργία Διεθνούς Αεροδρομίου στην περιοχή Ορχομενού – Κάστρου και πλησίον της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας.
  • Κατασκευή πίστας Αυτοκινητοδρομίου στον Ορχομενό και πλησίον του Διεθνούς Αεροδρομίου.
  • Σύνδεση του Διεθνούς Αεροδρομίου και του Αυτοκινητοδρομίου με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο σε συνέχεια της γραμμής Αθήνα – Θήβα – Λιβαδειά. 
  •   Κατασκευή Αυτοκινητόδρομου μεταξύ Ελευσίνας – Θήβας – Κάστρου που θα συνδέει τις δύο Εθνικές Οδούς Πατρών – Αθηνών και Αθηνών – Λαμίας.
  • Αναβάθμιση του οδικού άξονα Θηβών – Λιβαδειάς – Δελφών – Ιτέας σε Αυτοκινητόδρομο.
  • Σιδηροδρομική σύνδεση του Διεθνούς Αεροδρομίου με διακλάδωση του σιδηροδρομικού άξονα Αθήνα – Λιβαδειά – Θεσσαλονίκη.
  • Σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Ελευσίνας και του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο με τον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης.
  • Δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου. 
Διεθνές Αεροδρόμιο 
  Υπάρχει ανάγκη και ζήτηση για φθηνό, περιφερειακό αεροδρόμιο κοντά στην Αθήνα Πολλοί Φορείς διαμαρτύρονται για το κόστος χρήσης του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και αναζητούν εναλλακτική λύση. Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) σε επιστολή του της 21/3/2007 προς τον Υπουργό Μεταφορών αναφέρει μεταξύ άλλων:«Με δεδομένο ότι η τουριστική οικονομία στη χώρα μας εξαρτάται σε καταλυτικό βαθμό από τις αερομεταφορές (το 80% περίπου του εισερχόμενου στη χώρα μας τουρισμού είναι αερομεταφερόμενο), θεωρούμε ότι το θέμα του σχεδιασμού μιας πολιτικής αερομεταφορών πρέπει να εξεταστεί κατά προτεραιότητα.
Διαβάστε την πλήρη πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς  ΕΔΩ

Μήπως θα πρέπει να αρχίσει η κυβέρνηση , να ενδιαφέρεται σοβαρά με την πραγματική ανάπτυξη.
Καλή η πράσινη, η αειφόρος ανάπτυξη και η μεσογειακή διατροφή, αλλά εδώ μιλάμε για επενδύσεις με "σάρκα και οστά".
Μιλάμε για την ανάπτυξη της βαριάς βιομηχανίας της χώρας μας που ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ και την προώθηση των ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΊΟΝΤΩΝ ΜΑΣ στο εξωτερικό.

 Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ  ΕΔΩ, ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ

Σχόλια