Σαμαράς: "Ο Πρωθυπουργός Προφανώς, δεν αντιλαμβάνεται τη βαρύτητα και τις συνέπειες των λόγων του..»

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά τη Συνέντευξη Τύπου που έδωσε, στις Βρυξέλλες, ο Πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή στήριξη στην Ελληνική οικονομία, θεωρούμε θετικό σημείο ότι θωρακίζει τα ελληνικά ομόλογα από τις επιθέσεις των κερδοσκόπων. Αλλά για τα υπόλοιπα περιμένουμε να δούμε τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες…
Ως προς την ανάγκη επιτήρησης της οικονομίας μας καλά θα κάνει ο κ. Παπανδρέου να μη βγάζει εκτός ευθυνών, τόσο το κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, όσο και τη δική του πρωτοφανή αναβλητικότητα επί τέσσερις μήνες.
Επίσης, δεν είναι ο καταλληλότερος να μιλάει για «αξιοπιστία» και υπευθυνότητα. Ήταν ανεύθυνη η «καταστροφική» αντιπολίτευση που άσκησε το κόμμα του. Κι ήταν αναξιόπιστη η προεκλογική του δημαγωγία όταν διακήρυσσε ότι «λεφτά υπάρχουν» κι έταζε στους πάντες τα πάντα…
Δύο μόνο σημεία θέλουμε να υπογραμμίσουμε σήμερα:
* Το πρόβλημα δεν είναι αν εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση στα δύσκολα. Τη στηρίξαμε, αλλά αυτό δεν αρκεί. Το πρόβλημα είναι αν η ίδια η κυβέρνηση στηρίζει την Ελληνική Οικονομία.
Μέχρι πριν λίγο, δεν έπαιρνε καθόλου μέτρα. Τώρα, παίρνει μέτρα μόνο για την περιστολή του ελλείμματος. Όχι για την τόνωση της αγοράς. Δεν δίνει τις απαραίτητες «ανάσες» στήριξης της οικονομίας.
Αλλά, χωρίς τέτοια μέτρα τόνωσης - και ανεξαρτήτως κοινοτικής στήριξης - η ύφεση που θα προκύψει θα είναι πολύ βαθιά και τα ελλείμματα δεν θα μειωθούν. Το μήνυμά μας προς την κυβέρνηση είναι: Πάρτε μέτρα τόνωσης, τώρα…
* Δεύτερον, το πρόβλημα είναι να κόψουμε τις σπατάλες. Όχι να κόψουμε από τις ζωτικές ανάγκες. Δυστυχώς, η κυβέρνηση φάνηκε, αρχικά τουλάχιστον, να μην κάνει αυτή τη διάκριση. Να ισοπεδώνει τα πάντα και να κόβει από παντού.
Η περιστολή των ελλειμμάτων, θέλει να είμαστε ακριβείς, όχι να τα βάζουμε όλα στο «κρεβάτι του Προκρούστη».
Σε μια «Προκρούστεια» περιστολή δαπανών δεν μπορούμε να συναινέσουμε. Διότι δεν περιστέλλει σπατάλες. Ακρωτηριάζει την Οικονομία και τις ζωτικές λειτουργίες της.
Κάτι ακόμα: Η ευκολία με την οποία ο Πρωθυπουργός – λόγω επιτήρησης – ισχυρίζεται ότι «μας αφαιρείται ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας», δημιουργεί βαθύτατο προβληματισμό. Προφανώς, δεν αντιλαμβάνεται τη βαρύτητα και τις συνέπειες των λόγων του…».

Σχόλια