Η αξιοκρατία πάει σύννεφο...

Όσο και να φώναζε η κυβέρνηση πριν τις εκλογές για αξιοκρατεία σε όλες τις προσλήψεις του δημοσίου φορέα και των υπουργικών γραφείων, τελικά αποδείχτηκε πως η αξιοκρατία είναι μια άγνωστη λέξη για τους κυβερνώντες, όπως ήταν και πάντα άλλωστε.
Ένα παράδειγμα "αξιοκρατίας" έρχεται τώρα από την μεριά του δεύτερου σε ιεραρχία στην εξουσία αυτού του τόπου, από τον Πρόεδρο της Βουλής τον Φ. Πετσάλνικο. Σάλος επικράτησε όταν μαθεύτηκαν οτί οι προσλήψεις που έγιναν στο γραφείο του στην Αθήνα ήταν "πράσινες" και συγκεκριμένα, επρόκειτο για άτομα του στενού κύκλου του Φ. Πετσάλινκου από τον κύκλο της Καστοριάς.
Τα ατόμα τα οποία στελέχωσαν το γραφείο του είναι σύμφωνα με πηγές, μέλη της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Καστοριά, ευνοούμενοι του κ. Πετσάλνικου, παιδιά "ανθρώπων" δικών του που έδωσαν αγώνα για τον κ. Πετσάλνικο όλο αυτό τον καιρό...Κι όπως καταλαβαίνετε, η πρόσληψη αυτών λειτούργησε εν μέρει αξιοκρατικά. 
Ο Πρόεδρος της Βουλής ασφαλώς φρόντισε να καλύψει τις "προσλήψεις" βγαίνοντας σε τοπικό κανάλι του τόπου του, λέγοντας ότι ΠΛΗΡΟΥΣΑΝ όλα τα κριτήρια ... (ακόμα και την κομματική ταυτότητα...) και δεν έχει κανένας δικαίωμα να ασχολείται με τους ποιους θα προσλαμβάνει και ποιους όχι...

Aπό: πηγηathinapoli.gr

Σχόλια