Άρχισαν τα όργανα για τον Αχελώο...

 

Νωρίτερα σήμερα είχαμε αναφερθεί στο θέμα με το άρθρο μας,  Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω... και τοποθετηθήκαμε στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από το πάγωμα των εργασιών.
Διαβάστε τώρα τις αντιδράσεις των νομαρχών της Θεσσαλίας, όπως καταγράφονται στην ιστοσελίδα αυτοδιοίκηση


«Να αποσαφηνίσει τη στάση της, να διορθώσει τα λάθη των προκατόχων της, που άφησαν του έργο εκτεθειμένο σε δικαστικές παρεμβάσεις, και να αναλάβει πλέον συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, προκειμένου να μεταβληθούν τα δεδομένα που επικαλείται η απόφαση του Συμβουλίου», ζητά με δήλωσή του ο νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας.
«Στόχος μας, προσθέτει ο νομάρχης Μαγνησίας , πρέπει να είναι η δημιουργία νέων προϋποθέσεων, ώστε να καταστεί εφικτή η συνέχιση του έργου, έως ότου κριθεί το ζήτημα στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Ζητούμε να ανατεθούν εδώ και τώρα από τα συναρμόδια υπουργεία τα Διαχειριστικά Σχέδια των υδατικών πόρων, ώστε στη συνέχεια να αξιοποιηθούν από τους φορείς της Θεσσαλίας για να ανακληθεί η σημερινή απόφαση αναστολής των εργασιών. Επισημαίνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε καμία αναβολή, καθυστέρηση ή ολιγωρία, που θα συμβάλλει στον οριστικό «ενταφιασμό» του έργου», προσθέτει.

Παράλληλα ο νομάρχης Μαγνησίας υποστηρίζει ότι «η απόφαση του ΣτΕ ελέγχεται για τη νομική και ουσιαστική ορθότητά της, δεδομένου ότι δεν συνεκτιμήθηκαν όπως θα έπρεπε όλα τα στοιχεία που συνηγορούσαν υπέρ της συνέχισης εκτέλεσης του έργου» και αφού παραδέχεται ότι ενδέχεται να προκαλέσει μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή του έργου καλεί τους αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς φορείς της Θεσσαλίας να συντονίσουν τις ενέργειές τους και να ξεκινήσουν έναν νέο αγώνα, «αξιοποιώντας κάθε νομικό μέσο που βρίσκεται στη διάθεσή μας, ώστε να ανακληθεί αυτή η απόφαση προς όφελος όλων των Θεσσαλών.»
Για «δυσμενή εξέλιξη», κάνει λόγο και ο νομάρχης Λάρισας  Λουκάς Κατσαρός. «Εμείς ως Θεσσαλοί θέτουμε πάντα την ουσία του ζητήματος και ρωτάμε : πώς θα υπάρχει ζωή στη Θεσσαλία; Εμείς λέμε ότι το πρόβλημα πλέον είναι δραματικό και δεν αφορά μόνο τις αρδεύσεις όπως σχεδιάζαμε αρχικά. Σε λίγο θα υπάρχουν έντονα προβλήματα υδροδότησης του πληθυσμού. Επί πλέον, είναι ζήτημα περιβαλλοντικό: Η Θεσσαλία απειλείται με ερημοποίηση. Το φωνάζουμε χρόνια και δεν μπορούμε να πείσουμε ορισμένους που είναι επιλεκτικά ‘οικολόγοι’», καταλήγει ο κ. Κατσαρός.

Να σημειωθεί ότι υπέρ της συνέχισης του έργου έχουν ταχθεί επίσης οι δήμοι και οι κοινότητες των νομών Τρικάλων, Λάρισας και Καρδίτσας.

Σχόλια