Mετονομασία οδού σε Κ.Π. Καβάφη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου & υπογραφή πρωτοκόλλου φιλίας-συνεργασίας”

Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας του Κωνσταντίνου Καβάφη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, η ιστορική τελετή της μετονομασίας της οδού Sharm EL Sheikh σε οδό Κ. Καβάφη...
Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ο Κυβερνήτης Αλεξάνδρειας Gen. Adel Labib, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β', ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας Γιάννης Σιόκας και η αντιπροσωπεία του Δήμου Αθηναίων αποτελούμενη από την Αντιδήμαρχο Διεθνών Σχέσεων Σόφη Δασκαλάκη Μυτιληναίου, τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Νίκο Αβραμίδη και τους Δημοτικούς Συμβούλους Ζωή Βαλάση και Ρήγα Αξελό, ξεναγήθηκαν στο σπίτι του Καβάφη από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού Μ. Μαραγκούλη, ενώ απαγγέλθηκαν ποιήματα του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή στην αραβική και την ελληνική από Άραβες φοιτητές του Ιδρύματος. Κατόπιν, ο Δήμαρχος Αθηναίων, ο Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αντάλλαξαν θερμές ευχές στο χώρο, στον οποίο αναρτήθηκε η πλακέτα με το όνομα Κ.Π. Καβάφης.

 
Της τελετής μετονομασίας προηγήθηκε η υπογραφή Πρωτοκόλλου Φιλίας και Συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Αθηναίων και το Δήμο Αλεξάνδρειας, η οποία έλαβε χώρα στο Κυβερνείο της πόλης σε φιλικό κλίμα.

Ο Κυβερνήτης Αλεξάνδρειας Gen. Adel Labib τόνισε την ιδιαίτερη χαρά του, που υποδέχεται το φίλο του Δήμαρχο Αθηναίων σε μια τόσο σημαντική στιγμή για τον Ελληνισμό της Αλεξάνδρειας και τον προσκάλεσε να επισκεφτεί τον Ιούλιο την πόλη, η οποία θα είναι Πρωτεύουσα Αραβικού Τουρισμού.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, αφού ευχαρίστησε εκ μέρους της δημοτικής αντιπροσωπείας τον Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας για την θερμή φιλοξενία, τόνισε ότι με την επίσκεψη αυτή ενισχύεται τόσο η σχέση Αθήνας και Αλεξάνδρειας, όσο και Ελλάδας και Αιγύπτου, και τον προσκάλεσε με τη σειρά του να επισκεφτεί την Αθήνα εντός του έτους.
Aπό: athinapoli.gr

Σχόλια