Mε πολύ κέφι συνεχίζονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις

Με πολύχρωμες προτάσεις, που αρμόζουν στο εορταστικό κλίμα του καρναβαλιού, συνεχίζονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Αθηναίων με τους λιλιπούτειους δημότες να έχουν την τιμητική τους μέχρι το κλείσιμο της Αποκριάς, την Καθαρά Δευτέρα.
Ο Δήμος Αθηναίων για άλλη μια φορά μας παρασέρνει σε ένα ζωντανό, χαρούμενο γλέντι, τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και στις γειτονιές και υπόσχεται ημέρες γλεντιού, μεταμφίεσης και ξεγνοιασιάς. Τα κύρια συστατικά που απαιτούνται αυτές τις τελευταίες ημέρες του καρναβαλιού είναι μπόλικο κέφι, ζωντάνια και χορός.
Μετά τις εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης και του περασμένου Σαββατοκύριακου το γλέντι μεταφέρεται στις 12 & 13 Φεβρουαρίου στον κλασικό αποκριάτικο παιδικό προορισμό το Ζάππειο, όπου θα έχει στηθεί ένα μεγάλο σκηνικό που θα φιλοξενεί διαφορετικά δρώμενα. Όλος ο χώρος θα είναι διακοσμημένος αποκριάτικα, ενώ θα περιμένουν τα παιδιά άρματα, γαϊτανάκι, ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι, καθώς και dj για ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα. Θα μοιραστούν σε όλα τα παιδιά μπαλόνια, μάσκες κ.α.
Επίσης, ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης διοργανώνει παιδικά πάρτι στα Πολιτιστικά Κέντρα, με στόχο να έχουν τα παιδιά όχι μόνο την ευκαιρία να διασκεδάσουν, αλλά και να επικοινωνήσουν.
Τέλος, η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων υπόσχεται μουσικές εκπλήξεις στους κατοίκους της πόλης μας.


Η αποκριά θα κλείσει τον κύκλο της την Καθαρά Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου σε τέσσερα σημεία της πόλης: στο Λόφο του Φιλοπάππου (10π.μ.), στην Ακαδημία Πλάτωνος (11π.μ.), στο Λόφο Λαμπράκη (11π.μ.) και στο Άλσος ΚΑΠΑΨ (11π.μ.) , όπου το πέταγμα του αετού θα συνοδευτεί από παραδοσιακό γλέντι με μουσική και χορούς απ' όλη την Ελλάδα.
Φέτος περιμένουμε όλο τον κόσμο στις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, για μια Αθήνα γεμάτη χαμόγελα, ρυθμό, κέφι και φαντασία!
Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
1. Μουσικές Εκδηλώσεις στο Κέντρο της Πόλης
Τετάρτη 10/2 Αίθουσα Συναυλιών Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού (Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8), ώρα 20:00 - Βραδιά για νέους "Νέοι Σολίστ", που διοργανώνουν τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων
Πέμπτη 11/2 Ερμού, Εμπορικό Κέντρο, ώρα 19:30 - Rock μουσική με το συγκρότημα "L.I.M.E."
Παρασκευή 12/2 - Σύνταγμα, ώρα 18:00 - Συναυλία με τους De Stilj των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων - Φουαγιέ Λυρικής Σκηνής (Ακαδημίας 59), ώρα 18:00 - "Un Ballo...κ' κάτι άλλο", Εορταστική αποκριάτικη συναυλία με την Ορχήστρα Δωματίου των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τη Λυρική Σκηνή
Σάββατο 13/2 - Κολωνάκι, ώρα 13:00 - Συναυλία jazz με την Big Band των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων - Σύνταγμα, ώρα 13:00 - Πάρτυ νέων σε συνεργασία με τον Ραδιοφωνικό σταθμό "Athens Radio Dee Jay" - Μοναστηράκι, ώρα 18:00 - Συναυλία με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων
Κυριακή 14/2 - Θησείο, ώρα 11:30 - Έντεχνες και rock μπαλάντες με τους "Crescendo the Band" - Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας, ώρα 11:30 - Μουσική με τη Φιλαρμονική Νέων ΟΝΑ - "Τεχνόπολις" Δήμου Αθηναίων, ώρα 19:00 - "Ένα πιάνο και 14 φωνές", μουσική βραδιά με νέους καλλιτέχνες, σε συνεργασία με το 3o Δημοτικό Διαμέρισμα - Μοναστηράκι, ώρα 20:00 - Συναυλία με το συγκρότημα βραζιλιάνικων κρουστών "Samba...more samba"
2. Αποκριάτικα Παιδικά Πάρτυ - ΟΝΑ
- Πολιτιστικό κέντρο "Κάτω Πετραλώνων" (Αθηνοδώρου 61) Τετάρτη 10/2 ώρα 18:00 - Πολύκεντρο "Λ. Αλεξάνδρας" (Λ. Αλεξάνδρας 152) Τετάρτη 10/2 ώρα 18:30 - Μουσική σε διάφορα σημεία της Πόλης
3. Μουσική σε διάφορα σημεία της Πόλης
Τρίτη 9/2 βράδυ Πολιτιστικό Κέντρο Αθηνοδώρου, ώρα 19:00 - Λαϊκή μουσική με τον Αλέξανδρο Γεωργιάδη Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβα (Πατήσια) ώρα 18:00 - Λαϊκή μουσική με το συγκρότημα "Λαϊκό Πάλκο"
Τετάρτη 10/2 Πολυχώρος Δήμου Αθηναίων, ώρα 20:30 - Τα τραγούδια της Αποκριάς με την Αθηναϊκή Χορωδία "Ο Διονύσιος Λαυράγκας" Πολιτιστικό Κέντρο Σεπολίων, ώρα 19:30 - Λαϊκή μουσική με το συγκρότημα "Δροσιά" Πολιτιστικό Κέντρο Ευελπίδων (Κυψέλη), ώρα 19:00 - Έντεχνο & λαϊκό τραγούδι με το συγκρότημα "Μνηστήρες"
Παρασκευή 12/2 Πανόρμου - Αίθουσα 7ου Δημοτικού Διαμερίσματος, ώρα 19:00 - Έντεχνο & λαϊκό τραγούδι με τη Σοφία Τσέλιου
Σάββατο 13/2 Πλατεία Ριανκούρ, ώρα 11:30 - Μουσική με τη Φιλαρμονική Νέων ΟΝΑ
4. Μουσικοί Περίπατοι της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων Βουκουρεστίου, Σύνταγμα, Ερμού, Μητροπόλεως, Ευαγγελιστρίας, Αγίου Μάρκου, Αιόλου, Ομόνοια, Κοτζιά, Βαρβάκειο Αγορά και Μοναστηράκι.
5. Εκδηλώσεις Καθαράς Δευτέρας - 15 Φεβρουαρίου
ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ, ώρα 10:00 Παραδοσιακή μουσική και Ελληνικοί χοροί με τους Λάκη Χαλκιά, Στέλλα Κονιτοπούλου και το Χορευτικό Συγκρότημα του Ιδρύματος Ζήση.
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ, ώρα 11:00 Λαϊκή μουσική από το συγκρότημα "Αγγελικά Πλασμένοι" και Ελληνικοί χοροί από το Συγκρότημα του Ιδρύματος Ζήση.
ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και Λάμψα Αμπελόκηποι), ώρα 11:00 Παραδοσιακή και Λαϊκή Μουσική από τα συγκροτήματα "Ανέμου Ώτα" και "Κάβουρας"
ΛΟΦΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ (οδός Πυθέου, Ν. Κόσμος), ώρα 11:00 Παραδοσιακή και λαϊκή μουσική από το συγκρότημα "Μνηστήρες"
Περισσότερες πληροφορίες: www.cityofathens.gr
Απόκριες και στη Νίκαια
Με κλόουν, ταχυδακτυλουργούς, μουσική και τραγούδι θα γιορτάσει ο Δήμος Νίκαιας τις Απόκριες. Το Πνευματικό Κέντρο του δήμου έχει διοργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων για τα μικρά και μεγάλα παιδιά. Πιο συγκεκριμένα:
Αποκριάτικους χορούς και δρώμενα απ' όλη την Ελλάδα με κρασί και κεράσματα θα φιλοξενήσει η πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι) το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί και η πλατεία Κουμπάκη (πρώην Σπάθα) την επόμενη μέρα την ίδια ώρα.
Ο Δήμος Νίκαιας θα γιορτάσει τα Κούλουμα την Καθαρή Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στο λόφο της Δεξαμενής (Αγ. Φίλιππας) με τη Γιώτα Βέη και την ορχήστρα της, με χορό, μεζέδες και τραγούδι. Είδηση: 33096

Σχόλια