Ρίο Ντε Τζανέιρο. Κορυφώνεται το μεγαλύτερο καρναβάλι του κόσμου


Ολονύχτιος χορός στους δρόμους, ποτό και καυτά σώματα να λικνίζονται στους ρυθμούς της σάμπα συνθέτουν το σκηνικό στη μητρόπολη του καρναβαλιού, το Ρίο Ντε Τζανέιρο.
Οι διαδικασίες προετοιμασίας του μεγαλύτερου καρναβαλιού στον κόσμο κορυφώνονται. καθώς πλέον μετράμε αντίστροφα μέχρι την τελετή έναρξης στο ‘’σαμποδρόμιο’’ του Ρίο. Το μεγαλύτερο φεστιβάλ κεφιού ξεκινά και χιλιάδες άνθρωποι, απ’ όλο τον κόσμο, βάζουν τη στολή τους και αρχίζουν να χορεύουν στους ξέφρενους ρυθμούς της σάμπα απ’ τις 13 Φεβρουαρίου, με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται στις 20 του μήνα, όπου γίνεται ο διαγωνισμός ανάδειξης της καλύτερης συμμετοχής για τις σχολές χορού σαμπα, οι οποίες προετοιμάζονται πυραιτοδώς γι’ αυτή την μέρα εδώ και ένα χρόνο.
Πάντως, η επιλογή της καλύτερης σχολής σάμπα να χρίσει ‘’βασίλισσα’’ της συμμετοχής και του άρματος της ένα επτάχρονο κορίτσι, έχει εγείρει αντιδράσεις στη Βραζιλία, από οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα του παιδιού, με το θέμα να παραπέμπεται ακόμα και στη δικαιοσύνη και να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμη και μέχρι τώρα τι πρόκειται να συμβεί. Είναι τόσο δυνατή, όμως, η λάμψη που εκπέμπει η όλη διοργάνωση, που ένα τέτοιο γεγονός είναι μάλλον ανίκανο να επισκιάσει αυτό το πανανθρώπινο ξεφάντωμα.

Σχόλια